c-topp

Hittat och delat #2 – Sociala ikoner, pdf, bakgrunder mm

Det här är en hektisk vecka med bland annat barndop och några deadlines på listan. Därför har jag inte hunnit skriva speciellt många inlägg. Men några snabba tips om länkar värda att besöka hinner jag bjuda på.

Sociala ikoner, pdf från word och lite annat

Stor samling med sociala ikoner – Har du en egen blogg eller site är det numera i princip en självklarhet att från den kunna dela till andra sociala nätverk. Det finns massor av ikoner och knappar att välja bland. Vill du hitta riktigt snygga ikoner för Facebook, Twitter, WordPress och andra stora sociala nätverk leder länken till en bra sammanställning med massor att välja bland. Här hittar du inte bara traditionella runda och kvadratiska ikoner. Det finns de som ser ut som glassar, hjärtan, löv och även handritade ikoner.

Skapa pdf från word, excel och mycket annat – Det här är en mjukvara som installeras på din dator med Windows. Väl installerad kan du skapa pdf från all mjukvara som du kan skriva ut från. Dvs notepad, Word, Excel, Powerpoint och många fler. Helt gratis att använda dessutom. Jag har tidigare skrivit om hur du enkelt konverterar ett dokument till pdf online. Här hittar du information om hur du ändrar i en befintlig pdf.

Skapa egna små pixelstäder – Har du sett bilderna på nätet som är som hela små samhällen gjord med kantiga pixlar? De brukar vara enormt stora och av den där typen att man hittar fler och fler detaljer ju längre man tittar på dom. Här har du möjligheten att med City Creator skapa en helt egen version bara genom att dra och släppa olika objekt där du vill ha dom.

Bakgrunder till din blogg – Om du letar efter något mer inspirerande som bakgrund till din blogg eller site hittar du här en lista på över 50 mönster som du kan använda. Mönstren är seamless eller sömlösa. Det innebär att du bara behöver lägga in ett litet block som du hämtar via länken. Mönstret repeterar sig sedan och fyller hela din bakgrund. Flera av de vanligaste blogghotellen har enkelt stöd för det här. Om du har en egen version av WordPress och vill repetera bakgrunden hittar du mer information här.

Snabbguide htaccess – Det här är för den lite mer avancerade användaren. Om du lägger till några rader text i din htaccess-fil kan du få flera intressanta saker att hända. Själv använder jag just htaccess för att omdirigera besökare som knappar in bara arwengrim.se till www.arwengrim.se. Det finns mycket mer du kan göra: Hindra besökare från en viss IP, endast tillåta datorer anslutna i samma LAN, sätta lösenord på en viss katalog och mycket mer.

Bloggar.se om: , , , , , , , , intressant?

Inkommande söktermer:

  • bakgrundsbilder till blogg
  • blogg ikoner

, , , , , ,

No comments yet.

Kommentera