c-topp

Hittat och delat #5 – Ett svart hål, Frilägg i PS, Konvertera video och bättre bildsök

Lär dig med YouTube – Ett inlägg med länkar till väldigt många youtube-klipp. Bl.a. får du lära dig hur du knyter slipsen, knäcker en kokosnöt och är rolig på din första date.

Bättre Google bildsök – En mashup av google’s bildsök som direkt visar bilderna i dess originalstorlek. Riktigt bra om du direkt behöver en stor bild av något. Du slipper sitta och hovra/klicka på tumnaglar.

Utskrivbara linjaler – Har du ingen linjal men en skrivare? Då är problemet löst. Skriv bara ut en i den skala du behöver.

Konvertera video online – Ett inlägg med 13 tips på olika tjänster som hjälper dig konvertera video samt även ladda hem videoklipp från youtube, vimeo etc. Flera av konverterarna har stöd för FLV, AVI, MOV och liknande. En bra länk att bokmärka för dig som håller på mycket med videoklipp.

Frilägg detaljerade bilder med Photoshop – Om du vill frilägga en bild som exempelvis föreställer en person med mycket hår kan det bokstavligen vara en hårig historia. Med Photoshop finns en bra funktion för det här som kallas ’Extract’ eller ’Extrahera’. Det här inlägget lär dig hur tekniken fungerar för att du ska få ett bra resultat.

Här föds ett svart hål – Forskare tror sig nu för första gången ha bevittnat ett svart hål som föds. Intressant läsning om du som jag gillar vad som händer där ute i universum.

, , , , ,

No comments yet.

Kommentera