c-topp

10 Internetappar för Android som är riktigt bra

Använder du Internet mycket?

Om du har en Androidtelefon och gillar Internet finns det 10st jag absolut tycker du ska installera. Själv använder jag samtliga i princip varje dag och är tveksam till om jag skulle klara mig utan dem. Allra längst ner hittar du länkar till samtliga appar på appbrain. Det gemensamma med den här lilla sammanställningen är alltså att de behöver Internet för att vara användbara.

Appbrain

Appbrain innebär ungefär lika mycket för din Androidtelefon som Jesus för en kristen. Det är helt enkelt en av de mest nödvändiga appar du behöver. Om du skapar ett konto på Appbrain.com kan du sitta vid datorn och utforska alla appar som erbjuds till Android. Ett klick och du markerar att du vill installera den på telefonen. En synkning senare finns appen installerad på din telefon. Jag har skrivit ett längre inlägg om just Appbrain tidigare.

Självklart kan du också utforska och hitta appar på flera sätt direkt från Appbrain på din telefon. Du hittar Appbrain på Google Market genom att söka på titeln.

GetGlue

GetGlue är nog än så länge en ganska okänd tjänst för många. Kanske har du hört talas om Facebook Places, Foursquare eller Gowalla. Tjänster där du anger vart du är. GetGlue fungerar lite likadant med den stora skillnaden att här berättar du istället vad du gör. Om du kollar en TV-serie, lyssnar på musik, spelar spel osv kan du berätta det för dina vänner och dessutom på ett enkelt sätt ange exakt vad det är du tittar eller lyssnar på. GetGlue har kopplingar till Facebook och Twitter för automatisk delning.

Ja just det. Är du aktiv får du virtuella stickers. De här kan du helt gratis få utskrivna och skickade till dig, faktum är att mina första anlände i fredags. Det är riktigt coolt. Själv har jag inte riktigt lyckas fastna för positioneringstjänsterna men GetGlue passar mig väldigt bra.

Awesome Drop

Jag har tidigare skrivit ett inlägg om Awesome Drop. Missa inte det för mer utförlig information. Funktionen är simpel men ändå genial: Dra och släpp filer från datorn till din browser. Filerna förs direkt över till din telefon. Det går snabbt att skapa en förbindelse och du kan sitta vid vilken dator som helst eftersom du inte ens behöver logga in. Istället används en temporär pindkod.

Dolphin Browser HD

Vad gäller browsers har jag alltid varit ganska konservativ när det gäller smartphones. Oftast har den inbyggda alltid varit den bästa. Dolphin Browser HD bevisar motsatsen. Dels är den snabb, minst lika snabb som den inbyggda. Framförallt har den ett otroligt innovativt gränssnitt som gör upplevelsen lite mer komplett. Bland annat finns det stöd för tillägg och jag använder faktiskt en betalversion av Lastpass som gör att mina lösenord automatiskt fylls i även när jag surfar med telefonen.

Dropbox

Kanske den tjänst i molnet jag använder mest. Spara en fil från datorn och direkt blir den tillgänglig på massor av olika system och andra datorer. Är du intresserad av Dropbox rent generellt har jag tidigare skrivit om den.

Facebook

Den här appen kräver nog ingen vidare förklaring. Antagligen har du den kanske också installerad. Men om du inte har det och använder Facebook är det en av de appar du bör installera på din Androidtelefon.

Hemnet

Går du i husköpartankar eller bara, precis som jag, är nyfiken på fastigheter som är till salu är Hemnet ett givet inslag även på din Android. En av de bättre funktionerna är att appen kan hitta hus till salu i närheten av där du är just nu. Alltid lika intressant att plocka fram appen när man råkar promenera förbi ett sånt hus. Då får man liksom en inblick i hur det ser ut inuti också.

Here I am 2

Det här är en ganska användbar app om du ska möta upp med någon på en plats du befinner dig. Du kan nämligen skicka kordinater och adress till andra. Antingen direkt med epost eller dela med någon av de appar du har installerad för delning på telefonen (tex twitter och facebook). Det går också skicka som sms. Den här appen är alltså inte helt Internetberoende med den är ändå värd att ta med.

Power Note

Power Note är egentligen en förlängning av bokmärkestjänsten Diigo. En tjänst jag använt sedan jag tröttnade på Delicious. Dels kan du spara bokmärken på din telefon och dels komma åt de du sparat från datorn. Allt synkas på din plats på Diigo.

Det som är roligt med Diigo är att det tillkommit flera bra tjänster på senare tid. Förutom bokmärken kan du också spara anteckningar, röstanteckningar, bilder och mycket annat. Jag använder Power Note väldigt mycket på min HTC Desire.

StumbleUpon

En rolig variant av siter som enbart finns till för att hitta andra siter. Regga ett konto, fyll i vilka intressen du har och snubbla runt bland siter andra rekommenderar. Ett perfekt sätt att hitta nya siter och bra inlägg runtom på nätet.

Klockren app för de där fem minuterna du sitter och väntar på att någon ska komma.

Här är alla apparna

Appbrain har en smidig funktion att lista alla appar. Här kommer en listning på de jag tipsar om i detta inlägg.

Det saknar givetvis massor av bra appar. Framöver kommer jag göra ett inlägg om ungefär samma sak igen. Vilka appar saknar du här? Använder du många appar som kräver Internet?

Inkommande söktermer:

 • nödvändiga appar android
 • nödvändiga appar

, , , , , , , , ,

One Response to 10 Internetappar för Android som är riktigt bra

 1. Gamblpeputti 2010/11/01 at 16:53 #

  Jag saknar en riktigt bra FB-klient. Facebooks egna är inte bra men tyvärr är det den minst dåliga av alla olika FB-klienter jag testat. Hittar du någon bättre får du jättegärna tipsa om den, och jag lovar att tipsa om jag hittar någon.

  Sen saknar jag WordPress – En riktigt bra app om man vill blogga direkt från sin Androidtelefon.

  Twitter har också en riktigt bra klient, som jag inte använder så mycket eftersom jag inte är direkt aktiv på Twitter utan mer använder det kopplat till andra tjänster som FB, Foursquare och Bloggen.

  Foursquare saknar jag också. Länge har Foursquare mest varit något för nördar, men den senaste tiden har saker börjat hända som ger mervärde. T ex H&M börjat erbjuda rabatter om man checkar in i deras butiker.

Kommentera