c-topp

200+ ideer för inspiration till din Nya Webdesign

Jag har börjat kika lite på ideer för en ny webdesign. Nej, inte för den här bloggen. Den är lite för färsk för att jag ska orka ändra den redan. Däremot håller jag på lite med ett annat projekt där jag behöver göra någon form av design.

Att få inspiration och ideer kan ibland vara svårt på egen hand. Visst man kan alltid slösurfa runt på nätet och försöka få intryck men det är ofta ganska segt och brukar sällan leda till något, åtminstone inte för mig. I det här inlägget tänkte jag tipsa om några olika inlägg som listar exempel på olika webdesigner. Jag har själv tittat på rubbet för att få inspiration till vad som komma skall för min egen del. Hoppas någon annan har nytta av det också! Ps. Missa inte videon i slutet!

————————————————————————————–

webdesign_natur

30st designer inspirerade av naturen

Solen har nog varit en inspirationskälla i årtusenden så inga direkta nyheter att naturen är en viktig del av vårt liv. För närvarande är miljötänkandet också något som är viktigt för många. En design som är inspirerad av naturen går nog hem hos de flesta.

————————————————————————————–

webdesign_minimalistisk

40 exempel på minimalistisk webdesign

Den här typen av design tilltalar inte mig så mycket egentligen men man kan lära sig väldigt mycket från den. Personer som gör minimalistik design är experter på att få till tydlighet och enkelhet. Själv är jag dock mer förtjust i färgsprakande designer med massor av prylar högt och lågt.

————————————————————————————–

webdesign_footers

Otroligt omfattande inlägg om footer/sidfot

”Footern är det ställe man plitar ner lite copyrightinfo och sen får det vara”, glöm det! Det här inlägget från Smashing Magazine lär dig allt om footers och hur du faktiskt kan använda den till något effektivt och användbart. En bra webdesign ska innehålla en bra footer (något inte den här bloggen har förövrigt men det kommer i framtiden).

————————————————————————————–

webdesign_anvandargranssnitt

Över 40 källor för användargränssnitt

Utseende i all ära, lika viktigt är det att en besökare lätt kan navigera på din sida. Den kan vara hur snygg som hels, kan inte användaren klicka sig runt på ett vettigt sätt har du snart inga besökare.

————————————————————————————–

Häftiga gamla så-kan-det-bli-bilder

Exempel på retro futurism som kan ge inspiration

När jag var liten läste jag ofta tidningar som visade hur det kan se ut i framtiden. Bilden ovan är ett typiskt exempel på en sådan bild. Att låna ideer från den här typen av futuristiska bilder kan ge en helt unik prägel på din design.

————————————————————————————–

Handritad webdesign

60 exempel på design ritad för hand

För de som är duktiga med papper och penna kan det absolut vara läge att gör delar av designen på just papper. Det kan krydda även en i övrigt långtråkig website.

————————————————————————————–

webdesign_robotar

22 exempel på att använda robotor i webdesignen

Vem gillar inte robotar!? Att inkludera element från robotar i designen kan på rätt typ av site ge ett stort tillskott.

————————————————————————————–

För ytterligare inspiration, se gärna hela min kategori om design.


Lite halvroligt filmklipp om hur webdesign går till på templatemonster:

Bloggar.se om: , , , , intressant?

Inkommande söktermer:

  • web design inspiration

, , , , , , , ,

One Response to 200+ ideer för inspiration till din Nya Webdesign

  1. Webdesignblog 2010/10/20 at 9:35 #

    Tack! Mycket inspiraton för webbdesign här!

Kommentera