c-topp

3 siter med gratis produktmanualer

Förr tillhörde jag den där kategorin av människor som ”kan själv”. Du vet, såna som lämnar manualen på sin nyinköpta pryl allra längst ner i kartongen. Jag hade all tid i världen och körde konstant trial-and-error på varenda pryl som fanns. Klubben för den-som-har-mest-prylar-när-han-dör-vinner var jag stående medlem i. Med tiden har jag märkt att just tid är något jag har mindre av. Jag har full kontroll på vart alla mina prylar är. Manualerna däremot, har jag ingen aning om vart de hamnat nu när jag behöver dem.

På nätet finns det flera siter som hävdar att de har manualer. Många gånger visar det sig vara falsk reklam för en vuxensite eller så ska de ha betalt för en pdf på en manual. Jag har letat upp 3st seriösa siter som tillhandahåller miljontals manualer (ja du läste rätt).

diplodocs

Diplodocs har över 5600 varumärken med  1 400 000 manualer eller instruktionsböcker tillgängliga . Du kan fritextsöka eller bläddra bland varumärken och kategorier. När du hittat rätt manual är det bara att ladda hem den som pdf. En fiffig funktion under nedladdningslänken låter dig förhandsgranska de första 3 sidorna i manualen innan du hämtar den. Riktigt bra för att kolla att du hittat rätt manual. Användargränssnittet är på svenska men räkna med att de flesta manualer är på engelska.

owneriq

OwnerIQ är ett sorts socialt nätverk för manualer. Det låter lite knäppt men är faktiskt ganska smart. Exempelvis kan du mata in alla dina produkter, om det inte finns en manual till en viss produkt kan du skicka ut en efterlysning. När manualen väl blir uppladdad av någon får du ett meddelande om det. Du når även manualerna till alla dina produkter på ett snabbt och smart sätt. Precis som i alla sociala nätverk kan du utväxla information med andra användare på olika sätt.

manuals

The-Manuals är en sökmotor gjord med Google Custom Search. Hittar du inte din manual med de två siterna ovan är chansen stor att du kan hitta den här. Problemet med den här typen av site är dock att du får upp en hel del irrelevanta träffar och då tar det längre tid att hitta rätt. Min rekommendation är att använda The-Manuals som en sista utväg, eller kanske den första beroende på vad du letar efter…

Bloggar.se om: , , , , , , , intressant?

intressant?

Inkommande söktermer:

  • zte blade manual
  • zte blade manual svenska
  • manualer på svenska
  • samsung galaxy s3 manual pdf svenska
  • zte blade 3 manual
  • manual zte blade svenska
  • zte blade 2 manual

, , , ,

No comments yet.

Kommentera