c-topp

40+ tutorials för att anpassa ditt CMS

Det finns väldigt många bra CMS eller Content Management Systems tillgängliga. En viktig faktor inför valet av rätt cms är hur lätt det är att förändra utseendet eller möjligheterna att göra egna teman/templates. Själv har jag tidigare testat Joomla, Drupal och SilverStripe. Numera använder jag bara WordPress eftersom det är så otroligt enkelt att anpassa och framförallt är det enkelt för andra att sedan använda systemet. WordPress går nämligen alldeles utmärkt att använda som CMS. Jag har tidigare skrivit om 25 siter som använder WordPress som CMS och även om 40 CMS plugins för WordPress.

wordpress_theme_from_scratch

Noupe har listat över 40 tutorials eller instruktioner för att anpassa utseendet på ett CMS. Står du i valet och kvalet mellan några olika varianter kan det vara en god ide att snabbt skumma igenom dessa tutorials för att få en bild av hur anpassning går till för respektive CMS.

I artikeln finns länkar till hur du anpassar utseendet för CMS Made Simple (CMSMS), Concrete5, CushyCMS, DotNetNuke, Drupal, Expression Engine, Joomla, Magnolia, MODx, Plone, Radiant CMS, SilverStripe, Textpattern, TYPO3, TYPOlight, Umbraco och WordPress.

Speciellt intressant för mig är instruktionerna för WordPress:

So you want to create WordPress themes huh?
How to create a simple WordPress theme
How To Create a WordPress Theme: The Ultimate WordPress Theme Tutorial
How to convert any web template into a WordPress theme
How to Create a WordPress Theme from Scratch

Bloggar.se om: , , , , , , , , , , intressant?

CMS Made Simple (CMSMS), Concrete5, CushyCMS, DotNetNuke, Drupal, Expression Engine, Joomla, Magnolia, MODx, Plone, Radiant CMS, SilverStripe, Textpattern, TYPO3, TYPOlight, Umbraco och WordPress.

, , , , , ,

No comments yet.

Kommentera