c-topp

5 onlineredigerare för bilder

Det dyker upp mer och mer mjukvara som du använder direkt på nätet i din browser istället för att installera den lokalt på datorn. Många gånger kan du använda tjänsterna helt gratis och det är otroligt vad man kan skapa. De här tjänsterna börjar definitivt bli ett alternativ till att köpa dyr mjukvara. Även om du råkar äga exempelvis Photoshop är de ett underbart komplement om du snabbt behöver ändra en bild på en lånad dator.

För ett par veckor sedan skrev jag ett ganska utförligt inlägg om Picnic, en programvara du kör på nätet för att redigera bilder. Givetvis finns det fler alternativ än Picnik att använda. Lifehacker har sammanställt vad de anser vara de 5 bästa redigerarna för bilder online, Picknik är en av dem.

sumo_paint

Sumo Paint är ett otroligt intressant alternativ. Helt gratis får du verktyg som mer eller mindre påminner helt om Photoshop. Det är snabbt och fungerar faktiskt anmärkningsvärt bra. Sumo känns kanske lite av en motsats till Picnik. Med Sumo kan du göra oändligt avancerade ändringar men det kräver även en hel del kunskap. Picnic å andra sidan är visserligen begränsat men också väldigt enkelt att direkt börja använda. Vilket som är bäst är svårt att säga. Det handlar egentligen om hur du vill redigera dina bilder.

Testa gärna de olika tjänsterna och få en egen uppfattning. Det är gratis och det enda du får betala är några minuter av din tid!

sumo_paint_2

Sumo Paint

—————————————————-

adobe_photoshop_express

Adobe Photoshop Express

—————————————————-

pixlr

Pixlr

—————————————————-

picnik2

Picnik

—————————————————-

aviary

Aviary

Bloggar.se om: , , , , intressant?

, , , , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Lästips om gratis Bildbehandling | Gratisprogram - hundratals tips! - 2009/07/26

    […] Arwengrim: 5 onlineredigerare för bilder […]

  2. Gratis Bildbehandling | Gratisprogram - Hundratals tips! - 2010/07/28

    […] Arwengrim: 5 onlineredigerare för bilder […]

  3. Gratis Bildbehandling Online – Tips & Favoriter | Gratisprogram - Hundratals tips! - 2010/07/31

    […] Arwengrim: 5 onlineredigerare för bilder […]

Kommentera