c-topp

5 tips för att göra Grooveshark ännu bättre

grooveshark-tips-tricks

Grooveshark är en tjänst på nätet som låter dig spela musik gratis. Förmodligen är det dessutom en av de största konkurrenterna till Spotify. På senare tid har Spotify infört restriktioner för de tjänster som är gratis och jag gissar på att det gjort att Grooveshark ytterligare ökat i storlek.

Det här märks även bland de tjänster och tillägg som skapas kring Grooveshark. De blir fler för varje dag som går. I det här inlägget tipsar jag om några av dem. Du hittar tips om hur du får bort reklam, hur du delar en låt med ett klick, hur du konverterar en spellista för Spotify till Grooveshark och mycket mer.

Jag har tidigare skrivit ett inlägg om Grooveshark som alternativ till Spotify.

Slipp annonser på Grooveshark

Om du använder Groovesharks uppspelare på deras webbplats och inte är premiumkund får du leva med att reklam visas längst till höger. Med tillägg kan du ta bort den här reklamen.

Tips: Om reklamen skulle komma tillbaka kan du behöva uppdatera tillägget manuellt. Om du inte vet hur man installerar tillägg har jag tidigare gjort en nybörjarguide för tillägg i Google Chrome.

Ad Remover for Grooveshark – Ett av de tillägg för Chrome som tar bort annonser. För mig fungerar det här tillägget klanderfritt.

Better Grooveshark – Tar bort annonserna och ersätter dem med ett sökverktyg som visar texter till din musik.

Det finns en stor uppsjö plugins som gör ungefär samma sak. Jag är ganska säker på att det även gäller Firefox och Grooveshark.

Dela valfri sång med några klick

tinysong-grooveshark

Med tinysong kan du enkelt dela valfri sång till dina vänner och nätverk. Sök bara på artist eller om du vet låtens namn. Klicka på playsymbolen om du vill lyssna att det är rätt låt och klicka därefter på “Share”.

tinysong-exempel-metallica

Antingen kan du kopiera länken och dela ut den eller klicka på knapparna för något av nätverken som finns listade där. Länken leder direkt till låten på Grooveshark och den som klickar den behöver inte registrera sig eller något för att direkt kunna lyssna på den.

Missa inte tinysongs tillägg till Google Chrome som gör det ännu enklare.

Konvertera Spotify och LastFM spellistor till Grooveshark

Sitter du redan på en massa spellistor till exempelvis Spotify och känner att du inte orkar göra om jobbet att göra en ny spellista till Grooveshark? Inga problem, Groovylists konverterar spellistor för Spotify och LastFM till Grooveshark. Just nu finns en begränsning på max 200 låtar per spellista. Har du fler än så många kan du dela upp den och skapa två listor, eller fler.

Så här konverterar du från Spotify till Grooveshark

spotify-kopiera-playlist

Starta Spotify. Öppna den playlist du vill konvertera. Markera de låtar du vill ha med (ctrl+a markerar alla). Högerklicka på någon av dem och välj “Copy HTTP Link”.

spotify-groovyfy-it

Gå till Groovylists sektion för Spotify och klistra in länkarna. Klicka därefter på “Groovyfy it!”

groovyfy-it-vanta

Därefter följer en tids väntan.

spotify-konverterad-grooveshark

När konverteringen är klar får du ett fönster som bland annat uppmanar dig att donera, något du kanske ska överväga om du har många spellistor du tänker konvertera. Längst upp finns nu en länk till spellistan. Till höger visar de även hur du gör för att lägga till den i en egen spellista.

Styr Grooveshark med tangentbordet

keysharky-grooveshark-tangentbord

Ett smart tillägg, KeySharky,  gör att du kan kontrollera de viktigaste funktionerna med tangentbordet. När du installerat det kan du själv ange vilken genväg som ska göra vad. Tillägget fungerar bara när du är inne i en annan tabb än själva uppspelaren för Grooveshark. Exempelvis om du läser den här bloggen samtidigt som du lyssnar på musik.

Visa text direkt i Grooveshark

grooveshark-texter-lyrics

Om du vill få upp låtens text finns ett bra tillägg. GrooveShark Lyrics söker upp och visar text för aktuell låt. Väl installerat klickar du bara enligt pilen på bilden ovan så dyker texten upp.

Har du några fler tips som underlättar och förbättrar Grooveshark? Berätta gärna med en kommentar nedan.

, , , ,

3 Responses to 5 tips för att göra Grooveshark ännu bättre

 1. FZ 2011/05/06 at 11:03 #

  Hur kan man scrobbla låtar till last.fm utan att vara premium kund?

  • Patrik Arwengrim 2011/05/06 at 11:09 #

   Det vet inte jag tyvärr. Men kanske någon annan vet och kan skriva en kommentar om det.

 2. Internetblogg 2011/05/06 at 12:33 #

  Hade helt missat att man kunde få in texten direkt i Groveshark, riktigt trevligt tillägg.

Kommentera