c-topp

ACTA: Ett hot mot vårt Internet – Så här protesterar du

Förra veckan pågick ett massivt pådrag i USA där två nya lagförslag fick stort motstånd bland användare på Internet. Förslagen kallas SOPA och PIPA med syftet att försvåra piratkopiering avsevärt. Problemet var dock att förslagen sträckte sig så långt att webbplatser som exempelvis Youtube hade blivit hotade. Lyckligtvis blev de båda lagda på is efter miljontals protester via Internet.

Du har kanske hört talas om ACTA vilket är lagförslaget för oss i Europa. Många säger att det sträcker sig längre än vad tom SOPA och PIPA gjorde. Din röst räknas och du har en möjlighet att vara med och stoppa det här. Om du vill lära dig lite mer om vad ACTA är kan du läsa inlägget på Opassande samt kika på videoklippet nedan.

Skriv under och protestera mot ACTA genom att följa länken till avaaz. Har du inte skrivit på något tidigare där behöver du ange ditt namn, e-post, land och postnummer. Har du tidigare protesterat via dom räcker det med enbart e-post. I skrivande stund finns 350 000 underskrifter och målet är 500 000 eller fler.

Inkommande söktermer:

  • acta internet

, , , ,

2 Responses to ACTA: Ett hot mot vårt Internet – Så här protesterar du

  1. Maj-Louise Petersson 2012/01/28 at 14:06 #

    Håll inte på att ändra och klydda med vårt Intranät är ni snälla.

  2. Elenor Peterson 2012/02/05 at 18:21 #

    Jag säger nej till ACTA och protesterar mot det de gör!

Kommentera