c-topp

Äntligen: Snabb och pålitlig blogg

clash of clans unlimited hack toolclash of clans free gems hack clash of clans hack website no download

Ni som följt den här bloggen genom åren har säkert märkt att jag då och då funderar över webbhotell och annan hosting. Sedan 2009 har jag använt tre-fyra av de större aktörerna i Sverige vad gäller webbhotell. Jag har även vid ett par tillfällen testat VPS men aldrig blivit riktigt nöjd. Nu senast körde jag på vanligt webbhotell med CDN från annan leverantör men det blev inte riktigt bra ändå.

Att bloggen titt som tätt är nere eller seg som sirap gör mig faktiskt ganska irriterad så för mig är det verkligen viktigt med så bra uptime och laddtid det bara går att få.

Hej Ipeer ECS!

Sedan någon vecka tillbaka testar jag nu ECS 2.0 hos Ipeer. Extra glädjande är förövrigt att Ipeer har sitt säte i samma stad som jag själv ofta rör mig i, Karlstad. ECS står för Elastic Cloud Server och om du hört talas om VPS tidigare handlar det här om samma sak fast lite bättre.

Snabb webb och snabba svarstider

Laddtid arwengrim

Jag tror nästan alla känner som jag: En sida som tar flera sekunder att ladda är en irriterande upplevelse. För mig är det viktigt att ni läsare får innehållet presenterat så snabbt det är möjligt. ECS 2.0 har än så länge levererat både bra svarstider och laddtider. Statistik visar även den hur viktigt det är med snabba laddtider för webbplatser.

För några veckor sedan laddade en sida på bloggen ibland på så lång tid som 10-11 sekunder. Kolla bilden ovan så förstår du skillnaden och varför min frustration är som bortblåst, nu snackar vi inom ett par sekunder. Då ska du veta att jag ännu inte hunnit konfigurera något CDN som kommer minska laddtiderna ytterligare. Jag använder mig av W3 Total Cache för att cache:a allt innehåll. Det här samt alla bilder kan placeras på CDN som är blixtsnabbt på att leverera sånt här.

Egen server vs delat Webbhotell

Jag har läst flera artiklar som handlar om att installera sin helt egna WordPress på en egen virtuell server. Det sköna med det är att det är bara mina prylar som tar kraft och påverkar prestandan. På ett vanligt webbhotell kan du dela plats med hundratals och ibland tusentals andra webbplatser. Något som kan ge en slöare upplevelse för dig som besökare. Jag har tidigare skrivit om hur många webbplatser du delar server med.

Nu med Nginx

Nu körs arwengrim.se som sagt med ECS 2.0, jag har valt en ubuntudistribution eftersom de flesta guider brukar vara för just det (ska du testa ECS själv, googla efter guider det finns mängder av steg-för-steg). Istället för Apache som man normalt använder kör jag Nginx och phpfpm. Jämfört med Apache blir det både snabbare men framförallt går det åt väldigt lite resurser och därmed blir det en ganska billig konfiguration, inte mycket dyrare än vad ett webbhotell kostar per månad.

I tisdags blev ECS 2.0 officiell och den inkluderar faktiskt även CDN. För dig som gillar snabb webb och som vill mecka lite med Nginx (går självklart även med Apache) så låter Ipeer oss testa ECS 2.0 gratis året ut. Testa själv, du kommer verkligen inte ångra dig.

, , , ,

No comments yet.

Kommentera