c-topp

Bästa desktopklienten för Twitter och Facebook

Hantera sociala nätverk på din desktop

Twitter och Facebook är de två sociala nätverk jag använder mest. För mig är det viktigt med en bra desktopklient så att jag enkelt kan komma åt nätverken. Det är skönt att slippa logga in med en massa konton på olika ställen helt enkelt. Facebook tror jag inte behöver någon närmare förklaring. Vill du veta mer om Twitter rekommenderar jag ett besök till mjukvara.se som gjort en bra nybörjarguide.

Tidigare använde jag Tweetdeck som är en väldigt bra desktopklient för Twitter och Facebook. Ett tips på Twitter gjorde att jag testade Seesmic, något jag är nöjd med idag. Jag gillar känslan och enkelheten med Seesmic. Dessutom är det otroligt smidigt att kunna lägga upp alla flöden i en enda kolumn. Detta har jag inte lyckats med vad gäller Tweetdeck men det kanske går.

Seesmic version 0.6

Seesmic har uppdaterats till version 0.6 och den största nyheten är att det nu går att hantera sidor på Facebook. Tweetdeck har klarat detta sedan en tid tillbaka. En bra extrafunktion är att förutom möjligheten att posta uppdateringar till dina egna sidor där du är admin kan du dessutom direkt från Seesmic följa de sidor du själv prenumererar på. Klockrent!

En nyhet för dig som gillar Twitter är partnerskap med yfrog, en tjänst från vilken du kan lagra och visa bild- samt videoklipp.

Till vad och hur jag använder Seesmic

sesmic_desktop_arwengrimFör att ge en bild av hur en desktopklient och i det här fallet Seesmic kan se ut, tänkte jag beskriva mitt sätt att använda det. Jag har suddat ut ett inlägg som syns från Facebook eftersom det inte är ”offentligt” allt det andra är från Twitter och fullt möjligt för vem som helst att se.

Jag använder 4 olika konton:

Två olika för Twitter, @arwengrim för engelska och @arwengrims för svenska. Följ mig gärna om du vill!

Jag har mitt vanliga Facebook-konto samt min fansida som jag också uppdaterar från Seesmic. Jag uppskattar väldigt mycket om du vill bli ett fan också naturligtvis.

Statusuppdateringar kan göras för ett eller flera av dessa konton samtidigt. Något jag ibland använder.

I min home-kolumn ser jag allt från mina egna konton. Jag ser även saker som postas från några bloggare jag gillar vilka också har fansidor på facebook. Slutligen bevakar jag olika sökord. Just den här gången syns allt med hashtaggen #svpt.

Vill du läsa mer om Twitter och vad olika saker betyder kan jag rekommendera DIK’s utmärkta lexicon. Jag har själv skrivit en hel del om både Facebook och Twitter som du gärna får kolla in.

Bloggar.se om: , , , , , , intressant?

, , ,

2 Responses to Bästa desktopklienten för Twitter och Facebook

  1. Mikael 2009/09/19 at 14:49 #

    En funktion som jag saknar i TweetDeck (åtminstone har jag inte hittat den) är att kunna tidssätta mina tweets, alltså skriva dem nu och publicera dem senare. Går det att göra i Seesmic?

  2. arwengrim 2009/09/19 at 17:00 #

    Den funktionen finns inte heller i Seesmic. En bra lösning som jag tror skulle kunna funka för dig är däremot http://www.tweetfunnel.com/ de är i betastadiet och såvitt jag vet är tjänsten gratis.

Kommentera