c-topp

Bit.ly försöker sätta stopp för spam

Förkortningstjänster är populära

Så kallade förkortningstjänster har blivit allt mer populära och främst är det nog Twitters förtjänst. För dig som är osäker på vad det här är följer en kort sammanfattning: På Twitter kan du använda max 140 tecken. Vill man klistra in en lång webadress går de flesta tecken åt direkt. Genom att använda en förkortningstjänst kortas adressen ner till en väldigt krympt adress.

Den stora nackdelen är att du inte direkt kan se vad adressen leder till och har du otur hamnar du på en ondskefull sida som gör allt för att ställa till med elände för dig. Det finns några enkla sätt att åtminstone minimera riskerna med förkortade adresser och tkj har skrivit ett inlägg om hur du kan förhandsvisa de här adresserna med Firefox.

Bit.ly vidtar åtgärder

bitly_bild

Den kanske mest populära tjänsten för förkortningar är bit.ly. De har nu gått ut med ett antal säkerhetsåtgärder som ska minska riskerna. Vill du veta exakt vilka tekniker det handlar om kan du läsa mer i bit.ly’s utvecklingsblogg. Readwriteweb förklarar ytterligare. Det är bra att sånt här tas på allvar och att stora åtgärder sätts in.

Bloggar.se om: , , , , , , intressant?

intressant?

, , , ,

No comments yet.

Kommentera