c-topp

Dela text och annat med ett klippbord på nätet

Ibland räcker inte epost

Ibland behöver jag dela text med andra. Ofast fungerar epost, msn, twitter och liknande tjänster utmärkt. Det blir genast svårare om de jag ska dela texten med inte finns med i mina olika nätverk. Kanske använder de jobbets epost som sin enda och inte ens kommer åt den kvällstid. Ett annat exempel är om du vill dela ut texten till dig själv så att du snabbt kommer åt den på en annan dator.

Dela text i molnet

Lyckligtvis finns det flera tjänster som löser det här. I det här inlägget handlar det uteslutande om cl1p.net, en av de smidigare jag stött på.

Det är väldigt enkelt att komma igång. Du anger bara ett önskat namn på din delning och sen är det bara att sätta igång. Som du ser på bilden ovan har jag använt ’arwengrim’. Om du besöker adressen ovan kommer du förmodligen inte se något. Jag satte livslängden på klippbordet till en timme nämligen.

Det enda du behöver göra nu är att besöka adressen för ditt klippbord från vilken dator som helst. Självklart kan du också ge adressen till de du vill dela texten med. Smart, snabbt och väldigt smidigt.

Inställningar

Det finns ett antal inställningar du kan göra. De fungerar även om du aldrig skaffar eget konto på tjänsten.

Om du klickar på hatten till vänster kan du ändra typ. Det finns tre olika typer: Vanlig text, Rich text (ungefär som ett worddokument) samt Message board. På bilden ovan ser du mig använda Rich text.

Till höger om loggan står det hur länge ditt klippbord ska existera. Som standard är det 8 dagar men du kan ändra tiden från en timme till 9 månader. För att ändra livslängden klickar du helt enkelt ’Change’ och väljer det värde som passar dig.

Genom att klicka på kugghjulet får du upp ytterligare några inställningar. Här kan du bl.a. sätta ett lösenord på klippbordet om du vill.

Dela dina anteckningar och länkar med dig själv eller andra hos cl1p.

Bloggar.se om: , , , , , , intressant?

, , , ,

No comments yet.

Kommentera