c-topp

Det vänliga sättet att sluta följa någon på Twitter

twitterTwitter har exploderat i antal användare och i sk. followers. Kanske du följer en kompis eller ännu värre: din fru på Twitter och de fullkomligt vräker ur sig saker du bara inte orkar med att ta del av! ITWorld har skrivit en intressant artikel i ämnet hur man gör för att på ett vänligt sätt ta en paus, ignorera eller helt sluta följa någon via Twitter.

Sluta följa någon men gör så det ser ut som du fortfarande följer dem

Många är av den uppfattningen att om någon följer dig är det en vänlig gest att göra detsamma tillbaka. Det finns ingen netiquette som säger att du måste göra så men om du ändå är av den uppfattningen kan du använda en gratis mjukvara som exempelvis ”TweetDeck” Med TweetDeck kan du skapa olika grupper.  Skapa helt enkelt en grupp som du kallar ”Orka Bry Sig” och lägg lämpliga twittrare i den. Det kan bli lite problematiskt när frugan diskuterar sina senast tweets med dig om du inte läst dem men du kan säkert komma på någon bra ursäkt den dagen det händer.

Sluta följa någon för en begränsad period

Kanske du följer någon som är extremt intressant i sitt arbetsliv men en otrolig tråkmåns på fritiden. Går den personen på 10 veckors semester är det därmed ganska sannolikt att du inte alls vill följa den personen just då. Känner du twittraren väl kan du bara skicka ett meddelande och berätta att du inte alls tänker följa honom/henne under dennes semster men att du absolut kommer följa igen när vederbörande är tillbaka på sitt jobb. Blir han eller hon kränkt för detta är det deras problem, du har varit så artig du bara kan vara.

Sluta följa någon för att undvika IRL konflikter

Kanske du följer en god vän som har en helt annan uppfattning än dig i ett ämne. Det kan vara religion, politik eller att McDonalds äger trots att du själv avgudar Max. Ja du förstår: ämnen som är mycket känsliga. Dessa kan nämligen skapa konflikter mellan er. Har man 140 tecken på sig att deklarera sin politiska ställning vad avser vigning av homosexuella kan det lätt bli enorma missuppfattningar. Om din vän skriver en sådan tweet kanske du läser den på ett sätt som det inte var tänkt. Första droppen till framtida ovänskap har runnit ur bägaren.

Berätta för din vän om orsaken till att du inte längre vill följa honom eller henne på ett sanningsenligt sätt: ”Jag vill inte följa dig på Twitter längre för dina tweets om homosexualitet gör mig irriterad. Jag diskuterar hellre detta ämne med dig när vi tar en öl tillsammans!” Din vän accepterar givetvis detta om det är en vän. Problem solved :)

Sluta följa någon för att du inte vill veta ALLT

Kanske har du en extremt frispråkig god vän du följer på Twitter. Det kanske är så att du inte alls vill veta vilka ställningar han eller hon använde under sin senaste sexakt, speciellt inte om dennes partner är ditt syskon.

Sluta följa spammare

Fler och fler utnyttjar Twitter till saker som kan tyckas vara lite moraliskt diffusa. Följer du någon som utger sig för att vara en person och som inte har något som beskriver att han eller hon också marknadsför en viss produkt eller ett visst företag som trots detta helt uppenbart sysslar med att marknadsföra detsamma? Sluta följa personen, du behöver inte ange någon förklaring till ditt motiv. Det var trots allt inte du som började med dålig netiquette eller twitiquette!

Baserad på artikel från: ITWorld.com

, , , , ,

No comments yet.

Kommentera