c-topp

En Karlstadpöjks Twitter-följ-krönika

Twitter?

Har du börjat använda Twitter än? Om inte rekommenderar jag verkligen att du åtminstone provar på för det börjar bli ganska kul nu. Vet du inte vad det är finns en bra guide om du klickar på länken i första meningen. Du kommer garanterat ångra dig men jag lovar dig att du har kul under tiden med twitter!

Jag och Twitter

För det första är det viktigt att poängtera att jag med mitt twittrande inte representerar något företag eller marknadsför någon produkt. Jag är helt enkelt jag på Twitter. Företag och människor som försöker dra in en hacka via Twitter agerar förmodligen inte som mig. Visst, jag slänger upp tweets om nya blogginlägg som det här men det största syftet är att göra omvärlden uppmärksam på att det möjligen kan finnas något som intresserar dem.

Hur jag följer

Förmodligen finns det lika många blogginlägg om netikett på Twitter som det i dagsläget finns aktiva svenska twittrare. Inte många, eller jo! Alltså det är ju några tusen här i Sverige som kvittrar runt på twitter och översatt i artiklar blir ju det en hel del.

Är du intressant följer jag dig

arwentressant

Jag har läst väldigt många av dessa inlägg och det finns strategier för i princip allt. Väldigt sällan har jag sett strategier som hanterar intresse. Intresse är nämligen den enda regel jag använder när det gäller att följa på Twitter. Mitt resonemang är enkelt och jag tror du kommer förstå vad jag menar när du läser vidare.

Min trevande första Twitter-steg som sög

lojligt_manga_followers

Brus Extravaganza!

Från allra första början när jag först registrerade mig på Twitter hade jag, påläst som jag var, massor av principer jag skulle följa. Jag ville skaffa sanslösa mängder followers för att bli riktigt cool och för att få många followers krävdes att jag antingen är en superkändis (vilket jag inte är) eller att jag själv följde tillbaka. I ett par veckor hittade jag personer jag följde och ibland hittade andra mig och jag följde tillbaka.

Det tog nog inte mer än ett par veckor för att få ett par hundra followers. Då började jag också inse idiotin i det här beteendet: Jag fick se en sjuk mängd tweets om saker jag överhuvudtaget inte brydde mig om. Väldigt många handlade om hur man tjänar pengar på twitter utan att göra ett skit i princip. Men jag ville inte tjäna pengar på Twitter, jag ville få kontakt med coola personer som delade mitt intresse eller som var intressanta på något annat sätt.

Brus eller ljuv musik

james_hetffieldMorsan sa ofta: ”Vilket oväsen du lyssnar på!”, när jag spelade Metallica i mitt pojkrum. För henne var det brus hon inte orkade med samtidigt som det för mig var inspiration utöver det vanliga. Precis såhär är det på Twitter: För en person kan en annan persons tweets vara rena skräpet medan det för ytterligare någon annan är ljuv musik.

Om jag hittar någon jag tycker har intressanta tweets då följer jag den personen. Det är fullt möjligt att denne inte följer mig tillbaka och det måste jag acceptera. Jag kanske skapar oväsen och varför ska han eller hon behöva läsa det bara för att jag tycker vederbörande skriver något intressant?

Även den omvända situationen måste anses som acceptabel: Om du följer mig för du tycker mina tweets har ett värde så får du absolut inte ta illa upp om jag inte följer dig tillbaka. Du kanske har IT och hästar som ditt stora intresse, du följer mig för jag skriver om IT samtidigt som du själv mest skriver om hästar. Jag behöver inte nämna att jag inte är speciellt intresserad av hästar eller hur?

Follow-Unfollow-Follow

twitter_follow_unfollowEftersom Twitter är så snabbt att använda blir det ofta ganska spontana prylar som skrivs där. Det har hänt att en person jag följde och som twittrade om otroligt coola grejjer helt plötsligt började skriva om blöjor och barnkläder samt länkade till små gulliga bilder på sin unge en gång i kvarten.

Den personen började helt plötsligt producera brus för mig. Jag har inget emot små barn, jag har ett nygräddat samt ett i ugnen och jag älskar ungar. Däremot är det inte vad jag vill läsa om på Twitter. Om några månader när stormen lagt sig för den nybliven stolte fadern kanske han skriver om såna där coola grejjer igen och då blir jag den första att återigen klicka på follow-knappen.

Jag är inte hämndlysten

Jag har ganska länge (sett ur min existens på twitter) följt tkj. Dels för att han är en otroligt duktig bloggare och dels för att han är sig själv (antar jag) i sina tweets och därmed blir han mer intressant. Om jag varit av den hämndlystna typen att unfollowa bara för att han inte följde mig tillbaka hade jag missat en hel del, för mig, intressanta synpunkter. Till min stora glädje började han följa mitt (o)brus häromdagen. Skitsköj, på ren värmländska!

Sverige vs. internationellt

bloja_twitterJag tror att jag i princip följt alla svenskar tillbaka på mitt svenska twitterkonto. Det verkar som vi med blågult blod inte vräker ur oss lika mycket brus som de blåvita med små stjärnor. Med mitt engelska konto måste jag nämligen vara väldigt mycket mer aktsam. Är det något jag inte klarar av är det nämligen tweets om blöjor, hästar eller hur man tjänar pengar utan att röra en fena, det sistnämnda är något de där ”over there” är extremt tråkiga med många gånger.

Om du vill följa mig på Twitter hittar du mig som svensk twittrare här och som engelsk wannabe-tweeter här. Självklart kollar du först vad jag skrivit om innan du klickar på ’ge-mig-mer-brus-knappen’.

Hur följer du?

Bloggar.se om: , , , , , , , intressant?

intressant?

, , , , ,

No comments yet.

Kommentera