c-topp

Enklaste sättet att göra ett videoklipp

Animoto är till för VEM som helst

Kanske har du försökt göra ett videoklipp någon gång. Alla som testat att göra ett eget videoklipp vet att det innebär en hel del pill och tålamod. Animoto är en smått fantastisk webapp som hjälper vem som helst att framstå som värsta musikvideoproducenten. Här kommer det mest fantastiska: Du behöver bara välja bilder och musik, klicka några gånger och 3 minuter senare har du en video som kommer slå dig med häpnad.

Jag har tidigare skrivit om hur du spelar in din skärm om du hellre vill göra en video med en instruktion eller liknande.

animoto_screen

Animoto är i grunden en ganska avancerad historia men som användare behöver du egentligen om hur det fungerar rent tekniskt. Det finns olika versioner av Animoto. Den som är helt gratis ger dig ett klipp på 30 sekunder. Vill du ha längre kan du antingen betala $3 för ett klipp eller en viss årsavgift beroende på om du är företagare eller privatperson. 30 sekunder räcker faktiskt ganska långt.

Vad du kan göra

Vill du göra ett enormt coolt bildspel är Animoto verkligen något för dig. Du lägger till bilder eller små filmklipp. Därefter lägger du till din favoritlåt. Animoto tar sedan hand om resten. Musiken analyseras och synkas sjukt bra ihop med bildövergångar. Efter några minuter är ditt klipp färdigt att användas. Du kan tex välja att publicera klippet direkt på youtube. Vill du göra en kort hyllningsvideo med bilder, musik och kanske lite text kan jag inte tänka mig något enklare sätt.

Har du ingen lämplig musik, behöver komplettera med ett videoklipp eller kanske några lämpliga bilder finns det ganska mycket att plocka från deras egna bibliotek.

Min exempelvideo

Den här videon tog inte många minuter att fixa:

Skapa en egen video med Animoto!

Bloggar.se om: , , , , , , , , intressant?

Inkommande söktermer:

 • göra videoklipp
 • gör videoklipp

, , , ,

3 Responses to Enklaste sättet att göra ett videoklipp

 1. Mikael 2009/09/11 at 15:29 #

  Suveränt! Kan man göra så häftiga videos måste jag ju prova tjänsten. Bra tips!

 2. arwengrim 2009/09/11 at 22:15 #

  Ja det är helt otroligt vilket bra resultat man kan få. Gäller bara att tänka till lite hur man vill ha det innan man låter animoto rendera. Även om det tar några minuter för den processen kan man göra något annat under tiden. Direkt det är klart kommer ett mail.

 3. Felicia 2012/04/15 at 11:30 #

  jag ska göra ett vidio klipp till msp jippi!

Kommentera