c-topp

Få din blogg att snurra.se

Många av oss som har en blogg har givetvis någon form av mål eller förhoppning med sin blogg. I grunden är det naturligtvis en fördel om du gillar att skriva och dessutom gillar det du skriver om.

För ganska många av oss blir det dessutom ännu mer inspirerande om bloggen får många besökare. Det finns massor av sätt att locka till sig besökare. Den nya tjänsten snurra.se är ett av dem. En av skaparna är Robert Birming, en mycket aktiv herre som bla. även figurerar kring tjänsten pusha.se. Uppdatering: Huvudmannen bakom snurra.se heter Martin Lindkvist.

Lite kedjebrevsprincip fast där alla är vinnare

Det hela är enkelt: Lägg till en widget från Snurra på din blogg. Widgeten visar tumnaglar med inlägg från andra bloggare. I gengäld syns länkar till dina inlägg på samma sätt runt om i blogosfären.

Enkla grundkrav för deltagande

Du kan inte automatiskt bli medlem. Du måste först ansöka om ett medlemsskap. Förmodligen är det för att grundarna vill undvika alla tråkiga spamnissar och annat tjafs som i alla lägen ska missbruka bra tjänster. Dessutom måste din blogg vara på svenska.

För egen del tog det inte speciellt många minuter innan en bekräftelse låg i min inkorg.

Gör din widget

Väl inloggad är det lämpligt att skapa din widget. Innan du gjort det och lagt upp den på din blogg kan du nämligen inte få dina egna inlägg synliga på andras bloggar.

Jag har sett många siter där man kan skapa en egen widget och vågar påstå att det här är ett av de bättre exemplen. Trots sin enkelhet kan du skräddarsy widgeten på flera smarta sätt.

snurra_widget

Du anger helt enkelt hur många rader du vill samt antal kolumner. Rader multiplicerat med kolumner ger det antal länkar till inlägg du visar samtidigt. Om du vill kan du anpassa färgen på bakgrunden, texten och ramen. Du kan även ange hur tjock ram du vill ha samt vilken storlek tumnaglarna ska ha.

snurra_widget_resultat

En bra finess är att du direkt ser de exakta mått din widget kommer ha. Det gör det lätt för dig att laborera fram en storlek som passar bra på just din site. Framförallt är det enklast att justera storleken genom att ändra antalet kolumner samt storlek på bilder.

När du är nöjd kopierar du koden längst ner och klistrar in på din blogg. Använder du WordPress är det lämpligt att gå till din widgethanterare, välja ny widget av typen Text och klistra in koden i den.

Jag saknar…

Snurra.se är verkligen en bra tjänst och jag tror den kan hjälpa många att få besökare som aldrig hade hittat till dom annars. Jag tror dock att det är viktigt att visa länkar till sånt som ungefär har med det jag själv skriver om att göra. Det gör liksom min egna blogg lite mer trovärdig och ökar sannolikheten för att mina besökare klickar på något i widgeten.

Det allra bästa vore om Snurra.se i sin nästa version får stöd för någon form av kategorier. Där jag som användare kan välja vilka kategorier av länkar jag vill visa i min widget.

Öka din bloggtrafik med snurra.se

Bloggar.se om: , , , , , , intressant?

, , ,

6 Responses to Få din blogg att snurra.se

 1. Stefan Johansson 2010/11/19 at 10:03 #

  Hej Patrik!
  Det här verkar riktigt intressant!
  Jag ska anmäla min blogg och se om jag får vara med.

 2. InternetBloggaren.se 2010/11/25 at 21:00 #

  Har också sedan några dagar snurra.se på min blogg. Vad tycker du hitintills? 😀

  • Arwengrim 2010/11/25 at 21:06 #

   Min widget har visats nästan 10 000 gånger på andra bloggar nu. Det har gett 24 klick till min blogg. Kanske inte superhög klickrate. Förhoppningsvis lägger de in kategorier eller liknande snart så att man visas på bloggar som relaterar till vad man själv skriver om.

   • Stefan Johansson 2010/12/02 at 23:15 #

    Jag har fått 28 klick på 4 245 visningar vilket jag tycker är lite, dock inte så lite klick som du fått på så många visningar. Jag mailade Snurra och frågade om kategorier och de har faktiskt börjat jobba på det. Vi får se hur snabbt de får färdigt detta.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Få fler besökare till din blogg — theCloudhost bloggen - 2010/11/19

  […] Stefan Johansson den 19 november, 2010 Jag läste nyss ett intressant inlägg hos Arwengrim om hur man kan locka fler besökare till sin […]

 2. Testar snurra.se för att få mer besökare till bloggen - 2010/11/21

  […] alltså, likt några andra bloggare, snurra.se här på bloggen med 2 x 3 annonsenheter i högermarginalen, kommer säkerligen få […]

Kommentera