c-topp

Facebook köper FriendFeed

friendfeed-facebookFör ett par timmar sedan började ryktet gå på Twitter och FriendFeed att Facebook köpt upp just FriendFeed. För någon timme sedan publicerade till sist FriendFeed i sin officiella blogg att ryktet var mer än ett rykte, köpet blir ett faktum. Den här nyheten slog ned som en bomb bland trogna FriendFeed-anhängare som med stor majoritet reagerade negativt. Själv vet jag inte vad jag ska tro. Det var inte länge sedan jag började använda FF på allvar och som jag skrev i ett tidigare inlägg är FF den sida jag alltid besöker först numera.

Troligen är Facebook ute efter all realtidsteknik FriendFeed använder. Detta för att vinna tillbaka mark de tappat mot Twitter.

Det är bara att hoppas att det leder till något bra, risken är nog stor att Facebook tar den öppna och inbjudande arkitekturen i FriendFeed och skapar något som fungerar väl med den tämligen slutna värld Facebookanvändare lever i. I vilket fall får man väl passa på att gratulera gänget bakom FriendFeed, de har nog fått en och annan skön krona (dollar) för affären!

Källa: FF Blog

, , ,

No comments yet.

Kommentera