c-topp

Filtrera notifieringar på Facebook

Jobbigt att konstant matas med den röda skylten

Är du trött på att konstant matas med notifieringar på Facebook? Om du inte vet vad jag menar så är det alltså den lilla skylten längst ner till höger som blir röd varje gång en ny notifering kommer. Vissa saker vill du förmodligen se, som när någon kommenterar ett foto du lagt upp. Andra saker är mer tveksamt, vad du vill filtrera är högst personligt.

Vill du veta hur du enkelt kan filtrera information i nyhetsflödet istället har jag skrivit ett inlägg om hur du döljer vissa händelser på Facebook tidigare.

Välj vilka notifieringar du vill se

Det här är verkligen inte svårt och jag tänkte berätta hur du gör steg för steg.

Börja med att klicka på den lilla tavlan längst ner till höger. Har du nya notifieringar är den röd annars är det bara en liten anonym tavla. När du klickar på den kommer en liten ruta upp som visar de senaste notifieringarna. Klicka på texten ”Visa alla”

Facebook_notifieringar

Till vänster ser du alla notifieringar och till höger om dessa ser du inställningarna. Bilden ovan visar alltså inställningsdelen, är du extremt förtjust i facebook-apps har du troligen väldigt många fler än vad jag har. Ta bort eller lägg till bockar utifrån vad du vill bli meddelad om.

Om du inte vet vad en viss ikon egentligen handlar om kan du istället titta i dina notifieringar till vänster. För musen över meddelanden du inte vill ha. Klicka på ’x’ i övre högra hörnet och saken är klar (efter att du bekräftat).

Bloggar.se om: , , , , , , intressant?

Inkommande söktermer:

  • sluta få mail från facebook
  • vill inte ha mail från facebook

, , ,

No comments yet.

Kommentera