c-topp

Förkorta url:er direkt i adressfältet med bit.ly

Det finns många tjänster för att förkorta webadresser på nätet. Anledningen till att man behöver använda förkortningstjänster är främst för att få en mycket kortare adress på Twitter.

Förkorta en url avesvärt

Istället för att skriva http://www.arwengrim.se/internet/lanktips/2009/07/15/bingtweets-min-nya-sokmotor/ kan jag få den mycket kortare adressen http://bit.ly/1gHnCw. Det här är underbart eftersom jag spar rejält många tecken. Twitter tillåter som bekant endast 140 tecken och då gäller det att utnyttja sina bokstäver så bra som möjligt.

bitly

bit.ly fyller 1 år och firar

bit.ly är ett exempel på en bra förkortningstjänst. Vem som helst får helt gratis använda tjänsten, antingen direkt på deras site eller genom att använda 3:e partsprogram som exempelvis seesmic. bit.ly fyller 1 år och firar genom att släppa ännu en tjänst: Du kan nu förkorta en url direkt i adressfältet. Det fungerar helt enkelt genom att du skriver in: bit.ly/http://adress.att.fortkorta och trycker enter. Vips kommer du till bit.ly med en förkortad adress som resultat. Se gärna mitt videoklipp som kort visar hur det fungerar:

Källa: @svartling

Bloggar.se om: , , , intressant?

Inkommande söktermer:

 • förkorta url

, , , , ,

3 Responses to Förkorta url:er direkt i adressfältet med bit.ly

 1. Patrik 2009/07/15 at 19:00 #

  Smart att man kan förkorta adressen direkt i adressfältet. Det ska jag börja använda. Tack för tipset!

 2. svartling 2009/07/15 at 20:23 #

  Tack för ”källa” länken!

 3. Arwengrim 2009/07/15 at 23:51 #

  svartling: Tack själv för alla dina riktigt heta och coola nyheter :)
  Förövrigt en historisk dag, första gången jag refererar till en källa i form av en Twitterprofil. Garanterat inte den sista :)

  Patrik: Snyggt namn 😉 tack för din kommentar.

Kommentera