c-topp

Förvandla din profilbild till en riktig 60-talsklassiker

Det är roligt att förvränga bilder!

Det finns många coola tjänster på nätet där du kan ändra foton på dig själv eller andra. Yearbookyourself är ett riktigt roligt exempel och jag ska visa hur du steg för steg enkelt förvandlar en bild till något som ser ut att vara taget för länge sedan. Gillar du fotomanipulation har jag skrivit några inlägg om det här tidigare, exempelvis piZap och Facebomb.

Ditt ansikte på gamla skolfoton

yearbook_yourself_1

Bakgrunden till Yearbookyourself är enkel: Några människor satt och lekte med Photoshop och bytte ut ansikten från gamla skolfoton till bilder på sig själva. De här bilderna laddades upp på nätet och blev extremt populära. Yearbookyourself gör precis det här åt dig. Du behöver inte vara någon expert på Photoshop. Ladda upp en bild och passa in den i en mall så sköts resten automatiskt. Är du nyfiken på slutresultatet eller redan en erfaren datoranvändare kan du scrolla ner mot slutet av inlägget.

Förvandla dig själv

Börja med att besöka Yearbookyourself. Det kan ibland ta lite tid innan det laddat klart. Förmodligen är det ganska många som tycker det här är kul och då räcker inte kapaciteten till riktigt.

När sidan laddats klart ska du först bestämma om du vill ladda upp ett enkelt foto på en person eller om du hellre vill ha ett gruppfoto där fler av dina vänner kan läggas in. I mitt exempel valde jag ett enkelt foto genom att klicka på den rosa-röda cirkeln ’Student Photos’

yearbook_yourself_2

Vid det första steget är det bara att intyga att du är över 13 år. Klicka i rutan vid ’I am 13 years..”

yearbook_yourself_3

Nästa steg låter dig antingen välja en bild du har på din hårddisk eller om du hellre vill ta  en ny med din webkamera. Välj det alternativ som passar dig bäst. Jag valde ’Upload photos’ och navigerade mig sedan fram till en bild på mig själv som finns på hårddisken.

yearbook_yourself_4

Nu laddas bilden upp och i det här steget ska du försöka pricka in dina ögon och mun efter de linjer som finns. Det bästa resultatet får du dessutom om näsan kan placeras mitt på det vertikala strecket. I mitt fall gick det inte och nästa gång får jag försöka hitta en bild som är tagen lite mer rakt framifrån.

Du behöver inte vara noga här, det går alltid att senare gå in och efterjustera din bild, mer om detta senare. Det finns några enkla funktioner, du kan skala om bilden, alltså göra den större eller mindre. Du kan vända den horisontellt. Flytta även bilden i alla dimensioner så den passar in så bra som möjligt. Om det behövs går det även att rotera. Prova dig fram.

När du känner dig hyggligt nöjd, klicka på det kön du vill kunna välja bild från.

yearbook_yourself_5

Som jag skrev tidigare var fotot från mig inte taget rakt framifrån och det syns ganska tydligt nu. För min del gör det inte så mycket, det ser bara roligare ut!

Om ditt ansikte inte passar in helt perfekt kan du ändra det nu. På bilden ovan har jag klickat på ’Adjust/Change Image’ och fått upp samma funktioner som tidigare samt att det nu går att ändra tonen på huden.

Allra längst ner under bilden finns årtal. Vill du byta tidsepok och bild på ditt kort är det bara att ändra här. Helt klart roligt att testa sig fram!

Såhär skulle jag alltså ha kunna se ut någon gång för länge sedan:

arwenold2

När du är nöjd kan du välja att spara bilden till din hårddisk eller låta Yearbookyourself byta ut din profilbild på Facebook. Många goda skratt utlovas! Glöm inte att testa funktionen för gruppfoton (Student Life) heller!

Använd Yearbookyourself för att byta ut en tråkigt profilbild på Facebook eller Twitter. Har du en blogg kanske du vill piffa upp den med en rolig profilbild eller varför inte renovera kollegan och sätta upp bilden i lunchrummet? Användningsområdena är många och det är din fantasi som sätter gränserna.

Bloggar.se om: , , , , , , , intressant?

intressant?

Inkommande söktermer:

  • roliga profilbilder
  • ändra foton
  • ändra foto

, , , , , ,

No comments yet.

Kommentera