c-topp

Ge ditt foto ett gammalt utseende online

bild-vintage-klar

Du har säkert sett såna här bilder tidigare. Foton som ser gamla och slitna ut trots att de är helt nya. Det går att få fram de här effekterna om du har tid och kan använda ett bildbearbetningsprogram som exempelvis Photoshop.

Med ett verktyg kallat VintageJS kan du direkt på nätet med några klick förvandla ett nytt foto till något som ser ut att vara taget för länge sedan. Ursprungsbilden ser du nedan.

bild-utan-vintage

När jag testade verktyget märkte jag snabbt att det inte gick att ladda upp hur stora bilder som helst. Min exempelbild fick krympas från 4mb ner till 300kb och då gick det bra. Själv använde jag Photoshop för att minska storleken. Har du inte tillgång till det kan du testa ett annat onlineverktyg jag skrivit om tidigare: Ezyimageresizer som direkt på nätet hjälper dig ändra storlek på bilder.

Ge dina nya bilder ett gammalt utseende med VintageJS. För dig som är intresserad av tekniken bakom verktyget och kanske även har kunskaper i programmering finns källkoden tillgänglig att hämta via Github.

, , ,

One Response to Ge ditt foto ett gammalt utseende online

  1. Internetblogg 2011/05/04 at 14:36 #

    Riktigt coolt. Har ett par bilder jag vill prova det här med.

Kommentera