c-topp

Gör din egen e-bok med Zinepal

Enkelt och snabbt gör du din egen tidning eller bok

Zinepal är en ganska nischad webapplikation. Du kan snabbt och väldigt enkelt göra en egen e-bok eller magasin med innehåll direkt från nätet, perfekt för dig som vill göra en liten tidning för idrottsklubben. Det är sånt här jag gillar med nätet, även behov från en smal målgrupp kan tillgodoses helt gratis och jag måste givetvis berätta om Zinepal för dig som letat efter en sån här lösning.

arwengrims_herald

Vad du kan göra

Klistra in länkar till rss-flöden, efter några sekunder kan du markera vilka artiklar du vill ha med från flödet. Vill du ha artiklar från andra flöden, klistra in fler. Du kan även klistra in direktlänkar till enskilda artiklar och samma sak gäller här: Det går bra med en artikel och du kan givetvis har fler om du så önskar. Valda artiklar blir därefter inlästa i sin helhet.

Varje artikel du väljer att inkludera kan sedan ändras. Vill du lägga till eller ta bort text och bild går det hur bra som helst. Du kan också lägga till en introduktion till din rykande heta e-bok. En editor förser dig med många funktioner för text- och bildformatering. Vidare kan du lägga till enegen logga (med länk) och bestämma vilka fonter som ska användas.

Är du sugen på att kunna tjäna någon krona på din e-bok eller tidning kan du även ladda upp bildannonser som automatiskt infogas på varje sida. Det går att ha olika annonser på varje sida.

Slutligen kan du välja att spara din kreation som en template eller mall. Då kan du enkelt gå tillbaka nästa gång och återanvända dina annonser, loggor och textformatering.

När du är nöjd skapar Zinepal din ebok. Du får den i två format: Dels pdf och dels standardformat för ebok. För att skapa boken uppmanas du att registrera dig, vilket är helt gratis.

Automatisk leverans

En smart bifunktion med Zinepal är att du kan välja att varje dag få en pdf levererad med e-post. Det här fungerar bara om du enbart matar in olika RSS-flöden som grund för din tidning. Väldigt smidigt om du föredrar att läsa pdf:er över allt annat.

Vem har nytta av Zinepal?

Enligt Zinepal själva finns bl.a. följande nytta:

  • Mobila läsare. Skapa din tidning eller e-bok och ladda över den till mobilen eller en ebok-läsare. Därefter kan du i lugn och ro sitta och läsa utan krav på uppkoppling mot nätet.
  • Upptagna läsare. Om du inte har tid att hitta artiklar själv kan du ladda hem magasin andra Zinepal-användare skapat.
  • Oberoende journalister. Med Zinepal får du ett gratis och bra verktyg som kan utgöra grunden för ditt egna magasin. Kanske något för idrottsklubben eller varför inte en tidning om bloggande?
  • Företagstidning. Ditt företag kan snabbt och enkelt göra en tidning som kan distribueras internt till den egna personalen eller kunder.

Bloggar.se om: , , , , , , , intressant?

, , , , ,

No comments yet.

Kommentera