c-topp

Grooveshark släpper mobil HTML5-spelare

Grooveshark är ett företag det skrevs väldigt mycket om för drygt ett år sedan. Många ansåg att Grooveshark var ett utmärkt alternativ till Spotify. Appar släpptes till både iPhone och Android men ganska snabbt blev de bortplockade. Grooveshark ligger nog lite i gråzonen för vad som är ok eftersom de gång på gång blir stämda av olika skivbolag, exempelvis har Grooveshark blivit stämda på lite över 100 miljarder kronor. Själva hävdar de att de gör rätt för sig och att de följer samma policy som tex. Youtube.

Företaget finns kvar och fortsätter utveckla sin tjänst och nu har Grooveshark tröttnat på både Apple och Google, sen någon dag finns en html5-app som fungerar för både Android och iPhone. Genom att besöka Grooveshark med din mobiltelefon från telefonens webbläsare når du all musik, något som tidigare inte var möjligt eftersom tekniken då använde flash.

Grooveshark för mobil – iPhone, Android

Grooveshark mobil iPhone Android

Jag har testat både från iPhone och Android och det fungerar utmärkt att strömma musik med båda. Med ett enkelt gränssnitt hittar du musik och sk radiokanaler du kan spela upp direkt på din telefon. Än så länge finns inga inloggningsmöjligheter och därmed kan du inte skapa och spara några spellistor än men jag gissar att det kommer i senare versioner.

Grooveshark på dator

Grooveshark på dator

Det var faktiskt ganska länge sedan jag kollade Grooveshark, en del förändringar verkar ha skett även här. Gränssnittet och möjligheterna att hitta musik har utvecklats en hel del. Tidigare fanns en betaltjänst men den verkar vara borta och all musik är nu gratis.

Testa streama gratis musik själv

Grooveshark för dator. Här hittar du en avancerad spelare och många sätt att hitta musik du gillar på. Du kan dessutom skapa ett konto och göra spellistor och en hel del annat.

Grooveshark för Android och iPhone. Du kan även besöka den vanliga adressen till Grooveshark med mobilen, det mobila gränssnittet kommer då laddas automatiskt.

Inkommande söktermer:

 • gratis musik till mobilen
 • gratis musik till mobilen samsung
 • gratis musik i mobilen
 • grooveshark i mobilen

, , ,

2 Responses to Grooveshark släpper mobil HTML5-spelare

 1. Kerstin Jönhagen 2012/09/15 at 23:21 #

  Tack för tipset. En fiffig grej är att lägga URL : en på hemskärmen ( iPad). Sen letar man som vanligt upp sina favoriter och lägger även dessa URL :er till hemskärmen. Till slut kan man fylla en massa hemskärmar 😉
  Man kan ju göra ikoner a- ö och placera sina listor inne i ikonerna.

Trackbacks/Pingbacks

 1. 8F – spotify info » Blog Archive » Spela gratis musik på din mobiltelefon med Grooveshark - 2012/09/06

  […] Continue here: Spela gratis musik på din mobiltelefon med Grooveshark […]

Kommentera