c-topp

Hipp Hipp Hurra Mario 25 år!

Jag vågar påstå att få under 50 aldrig hört talas om Mario. Den lilla rödklädda italienska rörmokaren är för många helt synonymt med tv-spel. Igår var det 25 år sedan han gjorde premiär i sitt första av många efterföljande spel.

Jag minns själv som om det var igår när en kompis fick ett NES tillsammans med Super Mario Bros. TV-spel var inget nytt för mig och jag hade testat flera på äldre konsoler. Men Mario fick direkt en egen plats i mitt hjärta.

Min son som är 3 år har precis börjat få upp ögonen för tv-spel och då i synnerhet familjens Wii. ”Pappa ska vi spela Mario?”, är en fråga jag ofta får höra. Visst är det fantastiskt att en spelkaraktär jag avgudade som barn än idag är lika, om inte ännu mer, populär?

Jag har tidigare tipsat några gånger om platser att gratis spela Mario online. Ena gången handlade det om flera olika spel till NES du kan spela online. Andra gången en specialversion av just Super Mario Bros där du även kan spela andra kända karaktärer från Nintendo-världen. Super Mario Crossover hittar du här.

Här finns ett videoklipp som hedrar Mario på hans 25-årsdag:

Vill du grotta in dig ännu mer i all möjlig fakta om Mario finns MarioWiki, en site helt dedikerad till Mario och hans vänner. Givetvis finns det även massor av fakta om Mario på WikiPedia.

Bloggar.se om: , , , , , , intressant?

, ,

No comments yet.

Kommentera