c-topp

Hur säkert är ditt lösenord? Testa online

Det dyker upp fler och fler tjänster på nätet. Många av oss har som minst ett konto på Facebook och en epost-adress. 999 gånger av 1000 är det förmodligen ingen större fara att använda ett enkelt lösenord men om du har otur kan någon annan försöka och lyckas komma in på ditt konto.

Testa ditt lösenord online

Det klassiska är att man tar något man gillar, kanske ett bilmärke eller något barn och möjligen lägger på en siffra på slutet. Det blir lösenordet till hela ditt liv på nätet. På varje site och varje tjänst använder du det här. Helst bör du använda olika lösenord på olika siter som en första åtgärd. Det finns bra tjänster som kan hjälpa dig hålla reda på det här och framöver ska jag skriva ett inlägg om en bra sådan tjänst.

Om du skapat ett lösenord på det sätt jag beskriver ovan tycker jag verkligen du ska besöka en tjänst online och testa hur bra lösenordet egentligen är.

Med the Password Meter testar du snabbt och enkelt hur säkert ditt lösenord antas vara. Får du under 100% bör du nog fundera på att byta lösenord. Du ser också direkt hur ditt lösenord blir allt säkrare allt eftersom du blandar gemener, versaler och andra tecken.

Kom du inte upp i 100% och har slut på inspiration kan en lösenordsgenerator vara något för dig. Den förvandlar vanlig text till symboler och annat som ändå är lätt att komma ihåg.

Till slut ser förhoppningsvis testet av ditt lösenord ut så här:

Och kom ihåg: Försök använda olika lösenord på olika siter.

Bloggar.se om: , , , , , , intressant?

Inkommande söktermer:

  • bilmärken symboler

, , , , ,

One Response to Hur säkert är ditt lösenord? Testa online

  1. Stefan Johansson 2010/12/15 at 16:37 #

    En bra tjänst helt klart. Problemet är att komma ihåg alla säkra lösenord.
    @tkj tipsade tidigare idag om LastPass http://bit.ly/9AoHr2 som jag tycker verkar vettig. Då kan man ha ett riktigt starkt lösenord, och bara ett att komma ihåg.

Kommentera