c-topp

Hur snabbt skriver du?

Jag kan direkt erkänna: Mina händer använder ungefär 2-3 fingrar stycket när det gäller att skriva. Tummen för mellanslag och en eller två fingrar per hand för resten av tangenterna. En gång i tiden gick jag faktiskt en kurs i maskinskrivning på en hederlig gammal mekanisk skrivmaskin.

trana_tangentbord

Det gick sådär. Att vänja sig vid hur man faktiskt placerar fingrarna var svårt att lära sig. Trots detta skriver jag idag relativt snabbt. Nog snabbt för att inte orka lägga tid på att bli snabbare. Men jag har egentligen aldrig tänkt på hur snabbt, eller långsamt.

Keybr.com mäter hur snabbt du skriver på tangentbordet och dessutom hur många fel du gör. En nackdel är att tjänsten inte kan ge exempel på svenska men med lite trixande kan du faktiskt få in en svensk text också.

Kolla klippet nedan om du vill få lite inspiration. 500 tecken per minut är vansinnigt mycket snabbare än vad jag kan skriva.

Mitt resultat blev mellan 55-60 ord per minut. Inte direkt imponerande siffror men nog snabbt för att det ska kännas bekvämt. Hur snabbt skriver du?

Inkommande söktermer:

 • hur snabbt skriver du på tangentbordet

, ,

3 Responses to Hur snabbt skriver du?

 1. Jan Svardhagen 2011/02/25 at 9:35 #

  Frågan är vad personen ifråga skriver och hur rätt det blir :-)

  • Arwengrim 2011/02/25 at 9:37 #

   Men Jan nu förstörde du ju min imponeringsfaktor på en sekund :)
   Fast visst är det naturligtvis så. Hade ju varit trevligt om videon visade tangentbordet och skärmen med läsbar text samtidigt.

 2. Spikenikistan 2011/02/25 at 10:07 #

  Så här är det faktiskt. Att det finns faktiskt ett svenskt ganska bra test utav detta på nätet. Där du skriver in X-antal ord under tio minuter. Och där svenska ord är med , vilket kanske ger ett mer rättvist utlåtande.

  Jag landade på 423 tecken i minuten , 52 ord i minuten och 2 typos vilket väl får anses som ganska hyggligt.

  http://swedish-speedtest.10-fast-fingers.com/
  mitt resultat hitta du på följande skärmdump
  http://imm.io/3XUy

Kommentera