c-topp

Imorgon är det dax: Talk Like a Pirate Day!

Avast me Pirates!

talk_like_a_pirate_dayTalk Like a Pirate Day är ett fenomen som bara växer mer och mer för varje år som går. Varje år den 19e september äger den stora dagen rum. Många gör dagen till ära blogginlägg i piratstil, det finns tom nyhetskanaler och annan media som ger dagen lite uppmärksamhet.

Missa inte videon med Talk Like a Pirate Day sången längst ner!

TLAPD började bland några vänner 1995. Givetvis finns en officiell TALPD site där du kan läsa mer. Anledningen till datumet 19e september är också lite rolig: Då fyller nämligen exfrun till en av grundarna år, med andra ord en oviktig dag utan innehåll som behövde fyllas med något roligt.

Syftet är enbart att ha roligt och den här dagen har verkligen blivit kult. Seriestrippar, videoklipp, fester och allt möjligt arrangeras för att fira dagen.

Tyvärr finns det såvitt jag vet ingen anpassad slang på svenska för den stora dagen så vi får finna oss i de engelska istället.

Några TLAPD tips och länkar

Vill du göra om en engelsk sida till piratprat? Använd något av scripten här för att piratisera en sida. Värd att nämna är bookmarkleten som du kan dra upp till ditt adressfält. Gå till valfri engelsk sida, klicka bookmarkleten och sidan får sjörövarkaraktär.

Här hittar du en wiki om tlapd. Tips från @raggaren på Twitter:  På Facebook kan du ändra språk till ”English (Pirate beta)” och vips har du piratspråk på fejjan.

chickenarryarhar

Bloggar.se om: , , , intressant?

, , ,

No comments yet.

Kommentera