c-topp

Inspiration för domännamn

För ett par dagar sedan registrerade jag ett litet bolag och behövde en ny domän till det. Jag hade ingen aning om vad det skulle heta överhuvudtaget. Har du varit i samma sits känner du igen dig. Fantasin tryter och det kan ta flera veckor att hitta något man tycker passar.

Lyckligtvis hittade jag några verktyg på nätet som hjälpte mig en hel del med ett helt nytt domännamn. Behöver du själv inspiration kan du kolla in dem. Jag måste erkänna att mitt slutliga val inte kom från någon av tjänsterna men under tiden jag satt och kollade olika kombinationer med dem växte ett eget namn fram i skallen.

Är du ute efter att hitta domänhack, exempelvis om jag skulle vilja ha arwengr.im istället för arwengrim.se har jag skrivit ett inlägg om det tidigare.

Nomaine

nomaine

Nomaine är någon sorts slumpgenerator som föreslår domännamn utifrån olika listor. Du kan välja allt från engelska till web 2.0 och faktiskt även svenska. En stor begränsning är att du inte kan påverka så mycket själv. Det som är extra bra är att nomaine även kollar om domänen är ledig. Testa gärna förslag på domännamn med Nomaine själv.

Dot-o-mator

dot-o-mator

Med Dot-o-mator kan du också labba fram olika förslag på domännamn. Här har du flera parametrar du kan påverka för att enklare komma fram till ditt slutliga domännamn. Det finns en funktion där du kan kontrollera om domänerna redan är upptagna men den kräver ett extra klick. Vill du själv testa olika domännamn med dot-o-mator är det bara att följa länken.

Bloggar.se om: , , , , intressant?

intressant?

, , ,

No comments yet.

Kommentera