c-topp

Island är det mest Facebooktäta landet

Tre skandinaviska länder placerar sig högt

Statistik om internet är något jag tycker är både intressant och kul och det här blir bloggens första inlägg i ämnet. Den här gången presenterar jag lite siffror på vilka länder som har högst penetration av Facebook-användare eller på ren svenska: Förhållandet mellan invånare och antalet registrerade på Facebook per land. 100 procent betyder alltså att samtliga landets invånare har konto.

Något att tänka på när man läser statistik som denna är att det alltså är landets hela befolkning som används. Dvs 0-110 år eller hur gamla folk nu blir i olika länder. Det är ytterst osannolikt att en 1-åring eller Olga, 97 har konto på fejjan eller ens funderar på det men de räknas ändå in i statistiken.

facebook_andel_anvandare

Andel användare anges i källan som aktiva användare per månad. Exakt vad som definierar en aktiv användare framgår inte.

Hur ser det ut för oss i Sverige?

Jag har inga siffror på antal aktiva användare per månad i Sverige. Däremot tog jag siffran 2 733 240 vilka är målgruppen för alla åldrar i Sverige när man testar Facebooks egna annonseringskalkylator. Antalet aktiva är troligen en rejäl bit under det här. Enligt SCB finns det idag 9 302 133 svenskar.

Antalet registrerade på Facebook i Sverige delat med befolkningsmängden landar på runt 29%. Varför Island, Norge och Danmark ligger så mycket högre än oss har jag ingen aning om. Har du?

Bloggar.se om: , , , , , intressant?

intressant?

, , , , ,

2 Responses to Island är det mest Facebooktäta landet

 1. johan 2010/01/14 at 12:15 #

  Hej,

  har själv tittat på lite Facebookstatistik sedan en tid. Kika gärna på http://thekillerattitude.com/2009/12/three-mill… för senaste sifforna för Sverige (eller http://thekillerattitude.com/labels/facebooksta för samtliga inlägg för både Sverige och globalt).

  Vad FB egentligen menar med ”aktiv användare” när man kikar i deras annonseringsverktyg är inte tydligt, men min gissning baserat på vad jag uppfattar är att det enbart är konton som varit påloggade senaste månaden som räknas.

  (Hittade just din sajt då jag ramlade in på inlägget ”Vad finns på andra sidan jorden?”)

 2. arwengrim 2010/01/14 at 20:34 #

  Hej, kul att du hittade hit. Att Facebook är ett stort fenomen även i Sverige kan ingen neka till. Jag tror att jag någonstans har läst att ”aktiv användare” är just som du beskriver.
  Intressant statistik du presenterar. Tack för det.

Kommentera