c-topp

Kom åt dina filer direkt från nätet med Dropbox

Dropbox?

Ibland använder jag en tjänst på nätet otroligt mycket. Dropbox är ett sånt exempel. Faktum är att jag tror dropbox tillhör den kategori jag använder allra mest. Ändå har jag aldrig skrivit ett inlägg om det tidigare. Förmodligen är det nog så att Dropbox är lika självklart för mig som att jag måste äta mat och därför har jag helt enkelt inte tänkt på det.

Du har kanske hört talas om Dropbox eller så använder du det redan. Det här inlägget riktar sig till dig som inte har en aning om vad det är.

Spara filer online

Med Dropbox kan du spara filer online. Det betyder att du kommer åt dom överallt där du har tillgång till Internet. Ett bra ställe att spara CV, olika dokument och bilder som du ofta behöver använda. En ännu mer användbar funktion är att du kan dela dina filer med andra. Installerar du klienten för Dropbox (på din PC, Mac eller Linuxburk) får du dessutom notifieringar varje gång någon ändrat en fil. Klienten integrerar sig dessutom med operativsystemets utforskare för ännu enklare åtkomst.

dropbox

Matchsnack gillar vi webapplikationer och dropbox är en klar favorit. Det finns olika konton beroende på hur stor mängd du vill spara. Helt gratis får du 2GB som dessutom kan växa om du tipsar, delar och har klienten installerad på flera datorer. Är du beredd att betala en slant ökar utrymmet avsevärt.

Du behöver inte installera en klient för att använda dropbox. Det fungerar nästan lika bra direkt från webben:

Dropbox_web

Behöver du en lättanvänd tjänst för enkel åtkomst av data kan jag verkligen rekommendera Dropbox. Gillade du mitt inlägg och vill testa tjänsten kan du skaffa dropbox själv. Länken ger mig 250mb mer utrymme. Du kan även besöka dropbox utan hänvisning till mig här. Jag har tidigare skrivit om en liknande tjänst som Microsoft gjort: ”Lagra filer på nätet med Skydrive” Här får du hela 25GB utrymme. Nackdelen är att det känns mer svåranvänt än dropbox.

Bloggar.se om: , , , , , , intressant?

intressant?

, , ,

3 Responses to Kom åt dina filer direkt från nätet med Dropbox

 1. Stefan 2010/04/28 at 14:46 #

  Jag har använt Dropbox ett tag nu på mina datorer och är helnöjd med Dropbox.Använd min länk nedan när ni vill skaffa Dropbox.
  https://www.dropbox.com/referrals/NTY0NjU4NDk5

 2. Stefan 2010/04/28 at 16:46 #

  Jag har använt Dropbox ett tag nu på mina datorer och är helnöjd med Dropbox.Använd min länk nedan när ni vill skaffa Dropbox.
  https://www.dropbox.com/referrals/NTY0NjU4NDk5

Trackbacks/Pingbacks

 1. Tweets that mention Spara dina filer online — arwengrim -- Topsy.com - 2009/12/05

  […] This post was mentioned on Twitter by Janolof Elander, Patrik Arwengrim. Patrik Arwengrim said: För dig som aldrig hört talas om dropbox: Spara dina filer online. http://bit.ly/7pQOcc Nytt inlägg. #svpt […]

Kommentera