c-topp

Kom igång med FarmVille

farmville_framsidaVad är FarmVille?

Farmville är otroligt populärt bland många som använder Facebook. Senast idag när jag var och handlade snackade kassörskan och en kund om vilka framsteg de gjort. Har du ingen aning om vad FarmVille är kan det kort beskrivas som ett spel där du kan odla grödor, träd och ha boskap. Över 32 miljoner människor spelar det aktivt varje månad!

Spelar du redan FarmVille? Kolla gärna mitt inlägg med tabell över vilka grödor som lönar sig mest att odla.

Beroendframkallande

Även om spelets handling kanske inte låter speciellt kul är FarmVille roligt och beroendframkallande. Det är helt gratis att spela. Du kan även samverka med vänner på Facebook och välja om dina framsteg skall visas för andra eller inte. Läs vidare så visar jag hur du hittar och kommer igång med FarmVille.

Hitta och aktivera FarmVille

farmville
Farmville på facebook

Det enda som krävs är att du har ett konto på Facebook. Börja med att besöka fansidan för FarmVille. Väl där kan du välja att bli ett fan (då får du enklare tillgång till alla de nyheter företaget bakom FarmVille släpper lite då och då).

Leta sedan upp ”Gå till applikation” och klicka på den.

Godkänna FarmVille

För att få tillgång till spelet behöver du nu godkänna applikationen. Även om du många gånger ska vara misstänksam mot att installera applikationer på Facebook är det bara att godkänna den här. Den innehåller inget suspekt som du behöver oroa dig för. När du godkänt applikationen behöver den en stund på sig för att laddas in.

Skapa en karaktär

Skapa Karaktär

Eftersom det är första gången du startar FarmVille ska du nu skapa en karaktär. Det första du får göra är att välja om karaktären ska vara man eller kvinna. Välj och klicka ”Next”

Fixa karaktären i FarmVille

Du kan nu välja en mängd attribut för att forma utseendet på din karaktär. Får du inte till något eller om det här är ett steg du inte orkar lägga tid på kan du istället klicka ”Randomize All Items”. Då väljer systemet ut något helt slumpmässigt åt dig. Klicka ”Save” när du är nöjd.

Berätta om framstegen för dina vänner

Grattis! Nu är din karaktär skapad. Det första som händer nu är att du får upp ett litet fönster med ditt första framsteg: att du skapat en karaktär. Om du vill kan du skriva en kommentar om det här som då hamnar på din ”Wall”. Du kan också vara hemlig med det och välja skip. Valet är ditt.

meddelande_om_farmville

Din första skörd!

skörda jordgubbar

Redan från start har du jordgubbar och äggplantor redo för skörd. Du har även 400 mynt att börja med. För att få lite mer pengar kan du skörda dina jordgubbar. För bara musen över jordgubbarna och klicka. Jordgubbarna försvinner och du får lite mer pengar.

Plöj-Så-Skörda

Om du kollar marken där jordgubbarna var ser du att den nu saknar plantor och dessutom är den oplöjd. För att kunna bruka den igen behöver du först plöja och sedan så något nytt där. Markera marken där du nyss skördade och klicka för att plöja. När plöjningen är klar kan du så något nytt. Du köper dina frön på marknaden. Klicka på den nyplöjda marken för att gå till marknaden.

Marknaden

farmville marknad

På marknaden kan du köpa lite av varje. I början är det enklast om du håller dig till växter men allt eftersom du spelar och får in mer pengar och erfarenhet kan du köpa träd, djur, byggnader, fordon och en del annat. Om du tittar på jordgubbarna ser du att de kostar 10 mynt att köpa och du kan sälja dem för 35. Tänk även på att själva plöjningen kostar en del pengar när du ska räkna på det.

Obs! Jordgubbarna kan skördas efter 4 timmar och det är ju bra, om du tror du kommer vara online om 4 timmar. Väntar du för länge med att skörda blir de övermogna och så småningom ruttnar de och blir osäljbara. Vissa saker kan du inte köpa än och det beror på att du behöver erfarenhetspoäng (som du får genom att spela) för att nå vissa nivåer som låser upp nya saker.

Klicka på ”buy” och köp jordgubbar eller vad du nu vill ha.

jordgubbar odlade

Nu kommer du tillbaka till din mark. Muspekaren har förvandlats till en pil med några jordgubbar under sig för att du ska veta vad du köpt. Klicka på den plöjda marken där du vill plantera dina ”gubbar”. Nu är det bara att vänta 4 timmar på att de ska bli klara.

På god väg att bli superbonde?

Nu när du kommit igång är det bara att köra på och utforska de funktioner som finns. Du ska absolut passa på att bjuda in vänner till FarmVille för få blir det ännu roligare att spela. Tipsa gärna om det här inlägget också så behöver du inte spendera halva dagen på att förklara hur man kommer igång, lägg den tiden på att övertyga dem om hur roligt det är istället!

Bloggar.se om: , , , , , , intressant?

intressant?

Inkommande söktermer:

 • vad är farmville

, , , , ,

9 Responses to Kom igång med FarmVille

 1. facebook-695005975 2009/08/31 at 0:14 #

  test

 2. Lisette 2010/02/16 at 17:19 #

  Hej.
  Tack för informationen med det funkar inte för mej kommer inte ens in på andra spel som jag spelat innan på facebook.

  Mvh L

 3. arwengrim 2010/02/17 at 19:47 #

  Då är det nog något galet med någon inställning för applikationer eller liknande.

 4. arwengrim 2010/02/17 at 21:47 #

  Då är det nog något galet med någon inställning för applikationer eller liknande.

 5. raghda 2010/06/28 at 19:51 #

  xcgfhyfyhg

 6. raghda 2010/06/28 at 21:51 #

  xcgfhyfyhg

 7. Staplerfahrer 2011/01/12 at 8:21 #

  hur raderar man plöjd mark så man kan bygga på den?

 8. kerstin brink 2012/02/03 at 22:27 #

  kan inte öppna gåvorna på farmen ock kan inte öppna market va är där för fel

 9. Katarina Andersson 2012/07/09 at 19:11 #

  Hej har fått problem med att öppna gåvorna, har prövat vissa adresser som verkade fungera men nu har de också slutat fungera. Jag kan på startsidan se att de finns men i själva spelet farmville blinkar det till o sedan försvinner. Felet tycks bli värre o värre vissa spel kommer jag inte in i alls längre. Vad el var kan jag gå o titta vad som är felet, har också prövat två olika websidor. Tacksam för lite tips. hälsn katarina

Kommentera