c-topp

Ladda torrent till hemmadatorn från vart som helst

Komplett guide för uTorrent och Dropbox

För några dagar sedan skrev jag ett inlägg om den utmärka tjänsten Dropbox. Det finns massor som kan göras med Dropbox förutom att bara spara filer online. Idag tänkte jag visa hur du sätter igång en hämtning av något från en torrentsite till datorn hemma genom att lägga .torrent-filen i Dropbox.

Sitt var som helst, filerna hamnar hemma

Det här betyder att om du har en dator hemma som är påslagen och du sitter på kontoret så kan du alltså lägga en .torrent i Dropbox. När datorn hemma synkar mot Dropbox sätter nedladdningen igång. Helt fantastiskt och inte speciellt svårt att göra heller.

Jag vill inte uppmana till olagligheter och idag finns det faktiskt flera torrentsiter som ger tillgång till lagligt material. Hur du använder tipset är upp till dig, det fungerar med alla system som använder .torrent.

Mitt exempel visar hur du gör om du har en dator med Windows 7 (eller windows xp, vista). Eftersom det finns torrentklienter till andra operativsystem som Mac och Linux fungerar det även där, skillnaden är att inställningarna för klienten kan se lite annorlunda ut. Dropbox finns också till dessa os.

Du behöver

Så här gör du

Har du sedan tidigare Dropbox och uTorrent installerat behöver du inte göra om det igen. Däremot är det några inställningar som måste göras. Har du inte installerat tidigare behöver du göra det först. Hämta respektive program enligt länkarna ovan och följ instruktionerna under installationerna.

1. Inställningar Dropbox

Installera Dropbox på datorn som finns hemma. Gör en mapp i din dropbox som du tex kallar ’Torrent’.

dropbox_torrent

2a. Inställningar uTorrent

Installera uTorrent, om du inte redan gjort det sedan tidigare. Nu ska du göra en enkel konfiguration i uTorrent. Ta fram inställningarna:

utorrent_installningar

Du kan även använda tangentkommando Ctrl + P.

2b. Ställ in torrentbevakningskatalog på Dropboxen

Du måste visa uTorrent vart den automatiskt ska titta efter nya .torrent. Den här sektionen visar hur.

utorrent_kataloger

Leta upp ’Kataloger’ till vänster enligt bilden ovan. Allra längst ner bockar du i ’Ladda torrents automatiskt från:’. Klicka sedan ikonen med tre prickar till höger.

dropbox_katalog_valj

I dialogrutan som kommer upp enligt ovan: Leta upp din Dropbox och sedan mappen du skapade tidigare. Jag kallar min ’Torrent’. Klicka ’Select Folder’ eller vad motsvarande heter på svenska.

dropbox_katalog_kontrollera

Du kommer nu tillbaka till inställningarna för kataloger i uTorrent. Kontrollera att din sökväg ser rätt ut. Om du vill kan du låta uTorrent automatiskt radera .torrent-filen när den väl lästs in.

2c. Ställ in katalog där filerna ska hamna.

Den här sektionen är viktig för att nedladdningen skall starta automatiskt på din dator hemma. Missar du att göra det här kommer du mötas av uTorrent som frågar om destination när du väl kliver in hemma. Inga filer finns på datorn då och det kan leda till viss besvikelse.

Kolla nu längst upp i inställningar för Kataloger:

dropbox_installningar_hamtad_fil

Ange vart du vill att filer som hämtas skall hamna. Du kan välja katalog på samma sätt som du gjorde ovan i 2b. När du är klar kan du acceptera ändringarna genom att klicka ’Ok’ längst ner. Inställningarna försvinner och du är tillbaka i uTorrent. I punkt 3 längre ner ska du bara testa att allt fungerar.

2d. Om du fortfarande möts av ett dialogfönster när du kommer hem.

Prova att göra följande: Kolla 2c. Avmarkera ’Visa dialog vid lägga till manuellt’. Prova även att gå till inställningar, välj ’UI-inställningar’ och avmarkera ’Visa fönster som visar filen i torrenten’.

3. Testa!

Det är dumt att testa borta på biblioteket första gången. Testa direkt på datorn med uTorrent-klienten att allt fungerar: Lägg en .torrent i din Dropbox och väl där i den mapp du skapat. Din torrentklient ska suga åt sig filen vid sync och börja ladda direkt, något som bör ske inom 30 sekunder. Fungerar inte det behöver du kontrollera att du gjort alla inställningar som du ska. Får du upp en dialogruta som frågar om olika saker, se framförallt 2c och 2d ovan.

4. Klart!

Nu är allt klart. Vart du än är i fortsättningen kan du alltså lägga en .torrent i din Dropbox. Antingen via deras mjukvara eller direkt via deras webgränssnitt. När du kommer hem är filerna förhoppningsvis färdigladdade.

Ps. Gillade du inlägget glöm inte dela det med andra.

Bloggar.se om: , , , , , , , , intressant?

intressant?

Inkommande söktermer:

 • yhs-0001

, ,

4 Responses to Ladda torrent till hemmadatorn från vart som helst

 1. Clacke 2009/12/10 at 18:15 #

  Riktigt bra post Pätrik. Den kör ja en Tweet på!

 2. Clacke 2009/12/10 at 19:15 #

  Riktigt bra post Pätrik. Den kör ja en Tweet på!

 3. Stefan 2010/05/09 at 10:36 #

  Jag har använt Dropbox ett tag nu på mina datorer och är helnöjd med Dropbox.Använd min länk nedan när ni vill skaffa Dropbox.
  https://www.dropbox.com/referrals/NTY0NjU4NDk5

 4. Claes 2011/04/15 at 17:25 #

  Återkommer ofta till den här artikeln när jag ska tipsa mina vänner om hur man gör detta. Det är så gryyymt att ha den senaste rullen färdig när man kommer hem! Bra Patrik :)

Kommentera