c-topp

Länka till valfri text på en webbplats

Tidigare när jag gett vänner och kollegor länkar till information på andra webbplatser har jag också fått ge en liten instruktion som exemeplvis: “Scrolla ner halvvägs och titta efter rubriken bla bla, två rader nedanför den”.

sitebite-lanka-enkelt

Med Citebite slipper jag det här. Det är dessutom väldigt enkelt att använda: Kopiera och klistra in text från den del av webbplatsen du vill visa. Kopiera och klistra in adressen till artikeln på webbplatsen. Tillbaka får du en specifik adress från Citebite som du kan ge till dina vänner.

Testa gärna mitt exempel för att förstå hur det fungerar: I ett inlägg om Navi-X skriver jag om vissa förutsättningar någonstans mitt i. På ett väldigt enkelt sätt kan jag direkt länka dit nu.

Du kan göra länkarna direkt på Citebite alternativt hämta in Citebite’s addon för Firefox. Använder du Google Chrome eller Internet Explorer får du nöja dig med en bookmarklet. En bra finess är dessutom att Citebite spar en cachead kopia av din länk. Skulle aktuell webbplats gå ner fungerar alltså din länk ändå.

, ,

2 Responses to Länka till valfri text på en webbplats

  1. Björn Edvinsson 2011/04/19 at 9:09 #

    Kommer redan nu på mängder av tillfällen då CiteBite kan komma till nytta, bra tips! Precis som du är inne på är det ju ett otyg att behöva förklara (speciellt för icke-tekniska personer) hur de hittar viss information på en sajt, så ett sånt här tillägg har jag längtat efter.

  2. Ken 2011/04/20 at 14:55 #

    Något sånt här har jag letat efter länge, tack så mycket ^^

Kommentera