c-topp

Låt andra ladda upp till din dropbox utan eget konto

Använder du Dropbox? Då har du förmodligen redan blivit bortskämd med hur enkelt det är att lagra filer online. Själv använder jag Dropbox på alla mina datorer och min Android. Ibland när du behöver några filer från en vän eller kollega kanske de inte själva har Dropbox. De är dessutom inte det minsta intresserade av att registrera sig heller.

Med AirDropper kan dina vänner ladda upp filer direkt till din Dropbox utan att själva behöva ett konto. Bäst av allt: Det är helt gratis att använda. Dessutom är det riktigt enkelt.

Tillåt AirDropper

Besök AirDropper. Det du först måste göra är att länka AirDropper med Dropbox. Den här länkningen är något som blir mer och mer vanligt. Du som använder Facebook mycket är förmodligen van det här sedan tidigare. Vad det går ut på är att berätta för Dropbox att AirDropper är något du vill använda helt ekelt. Klicka bara ’Start’ för att komma igång.

Be om en eller flera filer

Läkningen du gör ovan är bara något du behöver göra en gång. Hädanefter vet AirDropper och Dropbox att du gett det här tillståndet. Nu är det bara att fylla i formuläret och be din vän skicka en eller flera filer.

Fyll i din epost. Du kan, om du vill, fylla i epostadressen till den person du tänkt be om filerna. I mitt exempel gör jag det inte. Jag vill istället ge länken direkt till min vän och bockar därför i ’Don’t send them an email.’

Det kan vara på sin plats att lämna ett litet meddelande. Då vet personen som senare ska ladda upp filen att han hamnat på rätt ställe (även om man nu faktiskt måste ange ett lösenord för att komma in känns det tryggare).

När du klickar på ’Send’ är egentligen din del av jobbet klart. Om du nu inte gör som jag och väljer att själv dela ut länken. Då behöver du givetvis ge din vän länken och lösenordet.

Vänta på filen

Nu är det bara att invänta din väns uppladdning. Han eller hon besöker adressen, anger lösenordet och laddar upp de filer du behöver. Om vännen någonsin laddat upp en vanlig bild till nätet kommer det här inte vara några problem. Ett enkelt gränssnitt gör det ganska svårt att misslyckas.

Filen har anlänt

Om du, som jag, har Dropbox installerat även på datorn får du en notifiering om uppladdningen direkt den är klar. Har du det inte är det ingen fara ändå. Ett mail med samma information kommer också.

Nu är det bara att besöka din Dropbox. Gå till en mappen ’AirDropper’ och hämta dina nya filer.

Eftersom länken till AirDropper hamnade så långt upp kommer den här igen. Missa inte vad jag tidigare skrivit om Dropbox.

Bloggar.se om: , , , , , intressant?

, , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. 8F – spotify info » Blog Archive » Låt andra ladda upp till din dropbox utan eget konto — arwengrim - 2010/09/13

    […] Låt andra ladda upp till din dropbox utan eget konto — arwengrim Posted by on 12th September 2010 in gratis spotify De är dessutom inte det minsta intresserade av att registrera sig heller. Med AirDropper kan dina vänner ladda upp filer direkt till din Dropbox utan att själva behöva ett konto. Bäst av allt: Det är helt gratis att använda. … Read the rest here: Låt andra ladda upp till din dropbox utan eget konto — arwengrim […]

Kommentera