c-topp

Låt en alien växa ut från var som helst med din iPhone eller Android

Jag är uppväxt med Alien-filmerna och det har alltid varit en ganska otäck känsla när nya små aliens föds. Framförallt eftersom dom gör det rakt ur bröstkorgen på människor. Nu, sådär 33 år senare, kan jag virtuellt återuppleva det här i mitt eget hem. Och vet du vad, det kan du också.

Svenska Fingerfunk har skapat en app som med kameran i din Android eller iPhone/iPad och en markör får det att på skärmen se ut som en alien spränger sig ut. Tekniken kallas Augmented Reality, AR eller förstärkt verklighet på svenska. Jag gissar på att vi de kommande åren kommer få se en rejäl utveckling på den här fronten men detta är en start.

Augmented reality alien iphone ipad android

Genom skärmen ser det faktiskt ganska realistiskt ut och lägger man en hand bakom vår alien så syns inte handen igenom. Panorerar du med din enhet runt markören kan du se den från sidorna, bakifrån och ovanifrån. Det såg såpass verkligt ut att min fru sa: ”Det här visar du inte för barnen, ok!”

Här kan du se ett videoklipp som visar mer:

För att testa det här själv behöver du som sagt en markör. Antingen kan du köpa en tshirt som det fungerar med eller så kan du helt gratis hämta hem markören och skriva ut den själv. Papper fungerar utmärkt men vill du finns det såklart stryka-på-ark att köpa till din skrivare. Det fungerar faktiskt direkt från en monitor också:

Fingerfunk chestburster direkt på monitorn

Hämta markören för alien som kommer ur bröstkorgen här. Och gillar du det här kan du stödja utvecklarna genom att köpa en t-shirt av dom.

Markör chestbuster

Uppdatering: Många har svårt att hitta markören, på bilden ovan ser du var den finns.

Chest Burster för för iPhone/iPad (gratis)

Chest Burster för Android (gratis)

Sist men inte minst, vill du läsa mer om Augmented Reality eller förstärkt verklighet hittar du mer information på Wikipedia.

, , , ,

No comments yet.

Kommentera