c-topp

Mät laddtiden för din blogg online, gratis och enkelt

Det här med laddtider på en webbplats eller blogg är något jag grottat med många gånger med den här bloggen. Många besökare har med rätta kort tålamod. Laddar inte bloggen inom några sekunder kanske de tröttnar och besöker nästa.

Jag har testat allt från att gnälla på mitt webbhotell till att sätta upp hela bloggen på en virtuell egen server. Men den enklaste åtgärden som för mig gett bäst resultat blev helt enkelt att lägga till pluginet W3 Total Cache som snabbade upp WordPress rejält.

För att veta om dina ändringar ger någon effekt måste du självklart mäta laddtiderna. Först innan ändringarna och därefter när en ändring är införd. Det finns massor av mjukvara som hjälper dig med detta.

Six Revisions listar 20 olika verktyg som online hjälper dig mäta laddtid för din blogg eller webbplats. Nämnd på en hedervärd andra plats hittar vi Pingdom som är ett svenskt företag. Tydligen är min blogg 66% snabbare än alla testade webbplatser. Det får väl anses som godkänt även om det massor att förbättra.

, , ,

One Response to Mät laddtiden för din blogg online, gratis och enkelt

  1. Daniel Lentz 2011/11/12 at 21:51 #

    Superbra, testade Super Cache som förstörde min blog totalt (den var bra från början men blev segare med tiden, trots tömmning av cache) vad det gäller prestanda. Aktiverade vanlig http compression istället vilket gjorde bloggen snabbare men nu tog jag steget till W3total Cache som ju verkar ha allt…hoppas jag får se samma grymma skillnad som videon visade :-)

Kommentera