c-topp

Minska storleken på dina foton online

Ibland  behöver du snabbt kunna ändra storleken eller upplösningen på flera bilder, kanske vill du maila iväg en bunt och de du tagit med digitalkameran är på tok för stora för att kunna skickas. Sist jag själv behövde förminska mängder av bilder var dagen före julafton. Svärföräldrarna skulle få en fotoram förladdad med mängder av familjebilder. Eftersom den fotoramen bara klarade en bråkdel av den upplösning dagens digitalkameror producerar var det såklart slöseri att lägga in dem i sin fulla storlek.

Sitter du hemma har du förmodligen en mjukvara som hjälper dig. Det är värre om du befinner dig vid en dator som inte har rätt mjukvara. Ärligt talat är det tveksamt om du ens med lokal mjukvara kan förminska bilder så snabbt som ezyImageResizer fixar det.

Du som följt min blogg under en tid har nog märkt att jag gillar applikationer som körs online. Det här inlägget är inget undantag. ezyImageResizer förminskar snabbt dina bilder och det färdiga resultatet hamnar på hårddisken.

ezyImageResizer

Börja med att välja vart du vill att de förminskade bilderna ska hamna. Det är ingen fara att använda som katalog som källan, de nya bilderna får ett tillägg i filnamnet så du riskerar inte att råka skriva över de gamla. För att lägga till bilder kan du använda drag’n’drop eller klicka på knappen ’Add Images’ och lägga till dem den vägen. Starta förminskningen genom att klicka ’Resize em!’.

Bloggar.se om: , , , , , , , intressant?

intressant?

Inkommande söktermer:

  • förminska bilder online
  • minska bilder online
  • förminska bild online
  • Förminska foton

, , ,

No comments yet.

Kommentera