c-topp

Mobilt bredband kan kräva stor plånbok


dyr_mobilrakning

Då har det återigen hänt. En person har lyckats få en sanslöst hög mobilräkning på nästan 150 000 som senare skrevs ner till runt 30 000.

En stor andel bloggare tycker att det är idiotiskt att lyckas dra på sig en så saftig räkning. Det håller jag med om utifrån den kunskap jag besitter om teknik. Jag tror dock att många av oss som bloggar och är vana med nätet och teknik i allmänhet har en uppdaterad bild av verkligheten och faktiska kostnader. Det tycker jag att man måste ta hänsyn till innan man totalt dömer ut någons tekniska intelligens.

Det är helt uppenbart att tjejen i fråga inte har koll på det här med internet och då mobilt internet i synnerhet. Hon tecknar ett avtal som säger att hon får surfa fritt för 199kr per månad. Det är allt hon tror sig behöva veta och i ärlighetens namn, vem läser bekräftelsebrevet eller villkor för en tjänst man köper? Inte jag iallafall. Jag har turen att råka vara intresserad av teknik som mobilt bredband och därför skulle jag aldrig kunna hamna i den sitsen.

Zahra, som tjejen heter, har förmodligen inte det intresset och därför är det i mina ögon orimligt att hon ska känna till att det kan bli svindyrt.

Jag tycker att ansvaret bör ligga hos operatören. Antingen som uppsnappat föreslår: Inför en kreditgräns vid xxx kronor, sedan är det stopp på surfandet eller som jag själv tycker: Stäng av möjligheten till mobilt bredband via roaming (alltså när du inte är på hemmaplan). De som sedan behöver mobilt bredband utomlands får själva se till att aktivera den möjligheten via exempelvis kundtjänst.

Källa: Aftonbladet Expressen

Andra bloggar:

TkjSaker jag stör mig påAnother FU bloggCarstangBara Niklas | Svampmoln | HQM | Copywrite this

, , , ,

No comments yet.

Kommentera