c-topp

Nuthshellmail: Statusuppdateringar med epost

Företag blockerar sociala nätverk

Många av oss som gillar Facebook, Twitter och andra sociala nätverk tycker självklart om att se andras statusuppdateringar. Det är liksom halva grejjen med sociala nätverk.

Något som blir allt vanligare är att företag blockerar åtkomst till sociala nätverk. Själv tycker jag det är fel väg att gå och ser hellre att företagen tillsammans med de anställda utformar en policy för det här istället för att blocka rakt av. Det blir allt vanligare att kommunicera via sociala medier och att som företag stanna utanför det här kommer leda till att stora segment med potentiella kunder missas. Det finns givetvis de som missbrukar möjligheten med fri nätåtkomst på jobbet och om du rannsakar dig själv kanske du är en av dem.

nutshellmail

Statusuppdateringar levererade med email

Nutshellmail är en bra tjänst som genom din tillåtelse packar samman statusuppdateringar från Facebook, Twitter och Myspace. Har du behov att baka in e-post från olika konton är även det möjligt. Detta skickas sedan med en snygg layout till valfri e-post. Du kan själv bestämma hur ofta du vill få de här paketen. Det är faktiskt möjligt att få de skickade vid utvalda tidpunkter. Är du även intresserad av motsatsen, dvs att med e-post skicka statusuppdateringar till dina nätverk kan du läsa en artikel om posterous som jag skrivit.

Enkelt och gratis

nutshell_lagg_till

Att använda nutshellmail är gratis och dessutom är det extremt enkelt att komma igång. Börja med att gå till deras registreringssida. Klicka sedan på respektive knapp för de nätverk du vill lägga till. Jag har inget Myspace-konto så därför lägger jag bara till twitter och Facebook. Facebook och Twitter frågar mig om jag vill tillåta nutshellmail åtkomst, vilket jag vill. Du kan även lägga till fler facebook- och twitterkonton senare när du väl startat och aktiverat ditt nutshellkonto.

Vad gäller Facebook är det egentligen 3 olika saker som efterfrågas:

  • ”Allow constant authorization”, tillåter du det här behöver du inte upprepa proceduren med jämna mellanrum.
  • ”Allow access to newsfeed and wall”, helt enkelt dina och andras statusuppdateringar.
  • ”Allow to publish posts or comments”, om du tycker det är ok att du via nutshellmail kan göra kommentarer etc.

Inställningar

nutshell_config

När du kopplat något av nätverken med nutshellmail kan du konfigurera inställningar. Klicka bara på den gula knappen ”Configure”. Här finns några saker du behöver ställa in. Du behöver ange en e-postadress dit mailen ska skickas, ett lösenord för att du ska kunna logga in dig vid ett senare tillfälle på nutshell. Slutligen kan du ställa in om du vill få uppdateringar varje dag eller endast på veckodagar samt vid vilka tidpunkter.

Klickar du på ”Advanced” kan du göra ytterligare leveransinställningar. Som mest kan du få ett mail per timme, dygnet runt. Själv ställer jag in så jag får dem vid frukostrast, lunch samt eftermiddagsrast. När du är nöjd med dina inställningar är det bara att gå vidare. Ett bekräftelsemail skickas direkt som du behöver bekräfta för att tjänsten ska startas.

Logga in och se över din konfiguration

Jag rekommenderar att du direkt efter aktivering loggar in och kollar din konfiguration. Kanske har du missat något konto du vill ha med (ytterligare ett Twitter-konto eller kanske en email-adress). Du kan även ändra om ordningen på information i mailen som levereras. Vidare kan du ändra primär leveransadress eller be om ett utskick av status direkt, perfekt för dig som inte orkar vänta till nästa schemalagda leverans!

Kommentera och styr direkt från din mail

Direkt från utskicken som kommer kan du kommentera, skicka meddelanden, tweeta och mycket annat. Väldigt smidigt och något som gör att du faktiskt kan sköta din sociala media från en gammal vanligt mobiltelefon som endast fixar epost.

Exempel på leverans

Såhär ser början ut på ett utskick mottaget i min gmail:

nutshell_screen

Bloggar.se om: , , , , , , , , , intressant?

Intressant?

Källa: Webworkerdaily

, , , ,

No comments yet.

Kommentera