c-topp

Ouppnåeliga 7,2Mbit/s is no more!


mobilt_bredband

Äntligen är det beslutat! Mobilt bredband får inte längre marknadsföras som ”upp till 7,2Mbit/s”. Det här är något jag stört mig extremt länge på eftersom både jag och frugan använder just mobilt bredband och vi har aldrig varit i närheten av den hastigheten.

– De marknadsför en hastighet som inte går att komma upp i, säger KO:s jurist Ola Svensson till PC för Alla.

Jag själv är extremt nöjd med möjligheten till mobilt bredband, absolut, har aldrig förväntat mig att komma upp i några högre hastigheter heller för den delen. Mitt mobila bredband är till för just möjligheten till mobilitet och används i mitt hushåll som ett komplement till vanligt fast bredband.

Däremot kan jag tänka mig att många skaffat mobilt bredband med förhoppningen om att det är det enda bredband de då behöver. Besvikelsen är nog otroligt stor när dessa förhoppningsfulla surfare inser att de många gånger hade laddat aftonbladet snabbare med ett gammalt 56.6k modem.

From 25e maj är det slut med ”upp-till-reklamen”. Skönt!

Frågan är bara om KO även ser över marknadsföringen för fast bredband. Numera skyltas det med exempelvis ”bredband 12-24Mbit” Hur vet man då vad man får innan man beställt och fått levererat egentligen? Alla hoppas på 24 men många hamnar nog närmare 12, är inte det också en tvivelaktig form av marknadsföring?

Tänk dig själv om du beställer en ny platt-tv på nätet: ”Samsung 32-52 tum. Pris 7 000kr.” Kommer det hem en 52:a blir du givetvis glad men hur glad blir du om du istället skulle ha den stora olyckan att få en 32:a?

Källa1 Källa2

, , , , , ,

No comments yet.

Kommentera