c-topp

Vik dina egna pappersfigurer med Desktop Gremlins

Många av oss som sitter mycket vid datorn gillar att ha det lite nerdigt runt omkring oss. Olika konstiga affischer, USB-prylar som blinkar eller skjuter raketer och annat man inte trodde fanns. Tillhör du den kategorin tror jag det Desktop Gremlins tillhandahåller är något som du kommer gilla.

Det hela kräver en skrivare, papper och en sax. Jag har tidigare skrivit om pappersrobotar du själv kan skriva ut och vika.

Börja med att besöka Desktop Gremlins, leta upp den eller de figurer du gillar. Det finns allt från kända spelfigurer som Om Nom i Cut the rope, Donkey Kong (och hans bror Diddy Kong), figurer från Zelda, Pac Man och mycket annat. Självklart finns även en hel uppsjö gulliga små monster att ladda hem. Alla figurer är gratis att ladda hem.

Om Nom pappersfigur

Det du får är en pdf. Öppna och skriv ut den. På utskriften hittar du alla anvisningar du behöver för hur du ska klippa och vika. Det behövs ingen tejp och inte heller något lim. Själva utskriften är enkelsidig och så fiffigt gjord att när du vikt ihop den får du en 3-dimensionell figur.

Har du tillgång till en A3-skrivare får du naturligtvis lite större figurer men det blir riktigt bra även med A4. Hemma visade det sig vara ett populärt pyssel för vår 5-åring att sitta med. Att kanterna kanske inte blev helt perfekt gjorde inte så mycket men då behövdes faktiskt lite tejp för att få ihop det hela. Och med handen på hjärtar, att klippa och vika pappersfigurer är faktiskt ganska roligt för en själv också. Som lite terapi och avslappning ibland.

, ,

No comments yet.

Kommentera