c-topp

Qwiki berättar en historia om det du söker

qwiki-karlstad

Tänk dig följande: Du ska besöka en stad du aldrig varit i och vill veta lite mer innan du åker. För länge sedan hade du plockat fram lite kartböcker och kanske köpt någon bok. Fram tills idag hade du förmodligen gjort några sökningar på Google och hittat den information du behöver.

Qwiki är ett nytt och smart sätt att faktiskt berätta och visa en historia om det du söker. Jag provade för skojs skull att söka på min närmsta stad, Karlstad. Döm om min förvåning när en berättarröst börjar rabbla fakta om Karlstad samtidigt som bilder och text visas. Allt paketerat på ett riktigt trevligt sätt. Informationen hämtas från olika platser på Internet och presenteras sen smart på Qwiki.

För att ha någon glädje av Qwiki behöver du förstå engelska hyggligt. Förhoppningsvis är det här en början av smarta tjänster för framtiden och då kommer det kanske inte ta så lång tid innan vi får se en svensk variant.

Precis som med Wikipedia kan du vara med och påverka en Qwiki. Sedan några dagar har den stängda alphan öppnats och alla är välkomna in.

Testa gärna att få ett sökresultat berättat för dig med Qwiki. Qwiki finns även som app till iPad. Hade jag ägt en hade det nog varit en av de första appar jag installerat. Så bra tror jag Qwiki är på iPad.

, , , , ,

One Response to Qwiki berättar en historia om det du söker

  1. Ken 2011/04/29 at 16:27 #

    Oh, verkligen ett trevligt koncept, ska prova på när jag har lite tid till övers.

Kommentera