c-topp

Rita online på ett… lite annorlunda sätt

Jag tycker verkligen det är roligt när man hittar en webbapp som är annorlunda, snygg och har humor. Det händer ibland och bara namnet Psykopaint säger att skaparna gjort appen med glimten i ögat.

Vad du kan göra med Psykopainter är att antingen göra en helt ny bild från grunden med hjälp av alla de verktyg som erbjuds. Alternativt kan du ändra ett foto du har på din dator.

Själv testade jag med ett foto på ena grabben och hans kompis. Redan när man öppnar en bild ser man den coola grafiken och humorn.

Psykopaint är gjord i flash, något många kanske tycker är synd. Men på min dator fungerar det ypperligt. Du kan använda en mängd verktyg där i stort sett varje verktyg har flera alternativ för att redigera dina bilder. En rolig detalj är att när du för musen över ett alternativ startas ett litet videoklipp i en ruta som snabbt visar vad alternativet innebär.

Penslar, sprayburkar och annat beter sig på ett ganska annorlunda sätt mot vad man är van i tex Photoshop. Här liksom växer det du ritar fram, bokstavligen. Det är svårt att beskriva hur det funkar men ta dig gärna tid att testa.

PsykoPaint där du kan rita annorlunda online hittar du här.

Testa gärna

Inkommande söktermer:

  • rita online

, , , ,

No comments yet.

Kommentera