c-topp

Så här delar du en fil publikt med Dropbox

Det finns flera sätt att lagra filer online. Dropbox är ett av de enklaste sätten Om du vill läsa mer om dropbox och vad det är har jag skrivit om det tidigare.

Att själv komma åt filer från dropbox är nog självklart för de flesta av er som använder tjänsten. Men visste du att det är nästan lika enkelt att dela ut filer från dropbox så andra kommer åt dem?

Din publika mapp

Alla som har ett konto på Dropbox har också en publik mapp. Det är här du ska lägga filer du vill dela med dem som inte har konto på Dropbox. Först visar jag hur du gör med din browser och därefter med klienten för Windows.

Dela via browsern

Jag förutsätter att du redan har lagt filen du vill dela i mappen ’Public’.

I mappen ’Public’ för du muspekaren över den fil du vill dela. Längst till höger kommer en liten pil fram. Klicka på den för att få upp menyn. Välj ’Copy public link’. Tips: Det går även bra att högerklicka på filen för att få upp samma meny.

Ett litet fönster kommer upp med länken. Kopiera den och ge till de som ska komma åt filen. Om du klickar ’Shorten Link’ får du en förkortad webadress som passar bra på tex Twitter.

Dela med desktop (Windows)

Det här exemplet är för Windows men det ser förmodligen liknande ut till andra os. Om du installerat klienten för Dropbox på din dator är det ännu enklare. När du installerat Dropbox får du en mapp på datorn som synkas med deras tjänst.

Högerklicka på den fil du vill dela.

Leta i menyn upp ’Dropbox->Copy Public Link’ precis som på bilden ovan. Nu finns länken som urklipp och det är bara att klistra in länken där du vill ha den.

Missa inte mitt inlägg om hur du med Dropbox kan tanka torrentfiler till datorn hemma var du än är. Jag har också skrivit om hur de utan konto på Dropbox kan ladda upp en fil till dig.

Bloggar.se om: , , , , intressant?

Inkommande söktermer:

  • dela dropbox med andra

, , ,

No comments yet.

Kommentera