c-topp

Spela gamla Atari-klassiker online

Ok, jag erkänner direkt: Mina första år med dator bestod främst av att spela spel. Satt som naglad framför International Karate, Boulder Dash och andra klassiker. På nätet upptäcker jag ofta att fler haft liknande uppväxt. Många gamla klassiker hittar nya hem i form av spel till mobila plattformar och andra dyker upp online.

Atari som är ett av de där gamla klassiska företagen har lagt upp några av sina klassiker online, gratis för vem som helst att spela. Tillsammans med det sociala spelnätverket OMGPOP finns Missile Command i ny tappning med framförallt multiplayer som tillskott. Riktigt kul fortfarande och det väcker verkligen gamla arkadhallsminnen.

Självklart hittar du även andra klassiker (alla med snart 30-årig usel men underbar grafik):

Adventure – Kanske det absolut första action/äventyrsspelet någonsin. Riktigt usel grafik idag såklart men då var det fantastiskt innovativt. Exempelvis kunde du plocka upp och använda föremål för att komma framåt i spelet.

Asteroids – Du ska kontrollera ett svårstyrt rymdskepp och akta dig för asteroider. Dessa kan skjutas sönder och problemet blir att du då får ännu fler fragment att akta dig för. Extremt stort spel ”back in the days”.

Battlezone – Dåtidens 3D-shooter. Enligt Atari ansågs spelet förr så avancerat att militären beställde specialversioner av det för egen träning.

Crystal Castles – Pappan till många av dagens ”marbles-spel”. Ett av de första spelen som faktiskt hade ett riktigt slut.

Några fler exempel på klassiska arkadspel från Atari hittar du här.

Bloggar.se om: , , , , , intressant?

intressant?

, , , ,

No comments yet.

Kommentera