c-topp

Summarizer: Lite roligare sökning

Sökmotorer är ständigt heta

Sökmotorer är något som ständigt verkar vara ett hett ämne. Google är fortfarande herre på täppan utan någon direkt konkurrens. Då och då dyker det upp en ny sökmotor på marknaden där skaparna försöker hitta på något nytt för att sno åt sig en del av kakan. Summarizer är en sökmotor som jag tycker är intressant och den fungerar lite annorlunda jämfört med många andra.summarizer_logo

Sök, klicka, utforska

Istället för att gå in på en massa tekniska termer tänkte jag visa ett exempel på hur det fungerar. Du som följt min blogg vet sedan tidigare att jag då och då skriver ett inlägg om Photoshop. Mitt exempel kommer handla om Photoshop, du själv kan givetvis använda vilket sökord du vill alternativt klicka på ett hett ämne.

summarizer_start

Det första steget är en vanlig sökning. Istället för att få en massa uppradade träffar ser du några aktuella ämnen längst till vänster. Dels syns senaste tweeten om photoshop dels syns några olika ämnen. Jag har klippt bort resultat under ”Adobe Photoshop” eftersom det är just detta jag är intresserad av. Ett klick på texten och jag kommer till det som är så bra med den här tjänsten:

summarizer_bilder

Direkt får jag Tweets, Artiklar, Bilder och Videos. Skärmdumpen ovan visar hur det ser ut när jag väljer bildresultatet. Summarizer är i ett alpha-stadie och det innebär att det troligen finns massor av buggar och utseendet och funktionen är troligen inte den slutliga. Testa gärna Summarizer själv, har du tur hittar du massvis av intressant information om just ditt favoritämne.

Gillar du någon på Twitter?

Har du börjat använda Twitter och följer en bunt personer är chansen stor att några av de du följer är mer intressanta än andra. Sök på deras användarnamn för att dels få upp deras senaste tweets men framförallt för en summering av de ämnen de skriver om. Snabbt och enkelt kan du hitta liknande personer, filmklipp och annat som troligen intresserad dig.

Andra ”skumma” sökmotorer

Jag har tidigare skrivit inlägg om annorlunda sökmotorer. Värda att nämna är BingTweets där du söker i realtid och genom Microsofts sökmotor Bing samtidigt samt Wolfram Alpha som är en invecklad mer vetenskaplig sökmotor.

Bloggar.se om: , , , , , , intressant?

intressant?

, , , ,

No comments yet.

Kommentera