c-topp

@tagga dina vänner på Facebook

Tagga det mesta

Nyheten om taggning släpptes för några dagar sedan men det är först nu det fungerar för mig. Facebook och Twitter kopierar funktionalitet av varandra, något som jag tycker är bra eftersom båda nätverken då får bra finesser. Den här gången har alltså Facebook lånat huvudfunktionaliteten av Twitter och i mitt tycker gjort den lite bättre.

tagga_facebook

Först kan det vara på sin plats att förklara vad taggning är. Du som är bekant med Twitter använder förmodligen taggning dagligen. Det är helt enkelt att rikta och länka ett meddelande till en speciell person. På Facebook fungerar det likadant med skillnaden att du kan tagga personer, sidor, grupper och händelser.

När du taggar något blir taggen en klickbar länk som leder till det du taggar. Är det en person leder länken till personens wall. Taggar du en händelse leder länken, hör och häpna, till händelsen.

tagga_exempel

Är det en person du taggar skickas en notifiering. Givetvis kan du tagga flera personer, sidor, händelser osv i samma statusuppdatering. Vill du tacka någon på Facebook för kaffet hädanefter är taggning ett perfekt sätt att göra det på.

@tagga själv!

Det är väldigt enkelt att börja tagga. Du skriver först @ följt av del av namnet på det du vill tagga. Se översta bilden i det här inlägget hur jag gjort. En lista med träffar kommer upp, klicka på den du tänkt dig och @tagg byts ut mot namn med en länk.

Bloggar.se om: , , , , , , intressant?

intressant?

Inkommande söktermer:

  • tagga någon på facebook
  • tagga personer på facebook
  • tagga person på facebook
  • tagga dina vänner
  • länka personer på facebook
  • länka namn på facebook

, , , ,

No comments yet.

Kommentera