c-topp

Visa var du är med ett sms

Var är jag?

Lokaliseringstjänster verkar vara ganska populära just nu. För några dagar sedan skrev jag en jämförelse mellan Gowalla och Foursquare, lokaliseringstjänster som är lite mer som en sorts socialt spel. Det finns en annorlunda men väldigt användbar tjänst som inte alls går ut på spel och bäst av allt: Den fungerar till de flesta smartphones.

Berätta för andra vart ni ska mötas

Wizi är inget socialt spel. Du kan visserligen låta andra se din senast angivna plats, om du vill. Huvudsyftet här är att istället markera en plats på kartan och sedan skicka platsen med ett meddelande till dina vänner. Wizi använder Google Maps och du känner snabbt igenom dig bland kartans funktioner.

Nu slipper du beskriva vägen

Du kan skicka platsen som mail, sms, via Twitter eller helt enkelt kopiera länken som skapas. När dina vänner klickar länken ser de den utpekade platsen. Perfekt om du ska möta upp en vän på en plats som är okänd för honom eller henne. Eller vad sägs om att kunna skicka din plats till någon som ringt på en annons. Du slipper allt krångel med att beskriva vägen.

I exemplet enligt bilden ovan har jag markerat en plats och skrivit lite text. Meddelandet ska skickas som ett SMS. Att skicka sms via deras webtjänst är liksom e-post och Twitter helt gratis.

Efter några sekunder dök sms:et upp med den bifogade länken. Riktigt användbart många gånger.

Även till smartphones

Om du äger en smartphone med Android, Windows Mobile eller har en Blackberry eller iPhone finns det dessutom applikationer du kan använda direkt i telefonen. Leta bara efter ’wizi’ eller ’sms with location’ i din telefons applikationskatalog (tex Google market eller iTunes).

Från telefonen är det sms eller mms som gäller. Du kan enkelt hitta en plats, antingen där du är just nu eller dra/söka en annan plats. I meddelandet kan du bifoga massor av information: Adress, lägga till ett foto, bifoga en karta, lägga till koordinater för GPS. Du kommer enkelt åt alla dina kontakter direkt från appen.

Har du en telefon med Android hittar du appen genom att fota med Barcode Scanner på bilden nedan (eller läs mer om Wizi på Androlib eller direkt på Wizi’s sida för Android):

Vill du hellre besöka webplatsen Wizi och skicka din plats direkt från webben hittar du det här.

Bloggar.se om: , , , , , , intressant?

intressant?

, , , , ,

No comments yet.

Kommentera