c-topp

Webware 100 vinnare utsedda!

webware_100_2009

Webware är mjukvara eller tjänster som helt körs på Internet. Cnet Webware har nu utsett vinnarna för 2009. Över 600 000 röster har registrerats. I vanlig ordning kammade Google hem flest priser, hela 11st totalt. Några siter har fått oproportioneligt många röster, exempelvis det sociala nätverket Gaia Online, Kines-browsern Maxthon och Justin.TV.

Förvånande nog kom exempelvis inte Blogger med bland vinnarna. Faktum är att Google inte hade någon vinnare med i kategorin ”Social & Publishing”. Den här kategorin anses som viktig och fick också 185 000 fler röster än någon annan kategori. Gissa om Google kommer börja slipa sina knivar och försöka skära sig in även här framöver. Det är nog bara en tidsfråga innan Google har sitt egna, erkända och välanvända sociala nätverk tror jag. Digg är ett exempel på en annan site som inte heller vann, vilket förvånar mig mycket.

Förra året föreslog många läsare att anställda på Cnet Webware skulle inkludera några egna vinnare som gick före besökarnas röster. Att göra på det sättet skulle förstöra röstsystemet, istället skapade de en kategori 11, ”Editors Choice” där lite mindre men lovande siter lyfts fram med priser som ”Bästa nykomling”, ”Bästa Twitter-kopia”, ”Bästa tekniska framgång” och ”Failure to launch”.

Tävlingen har 10 kategorier och 10 vinnare i varje kategori, alltså totalt 100st. Flera av sidorna känner jag givetvis igen men det är ganska många jag aldrig hört talas om tidigare. Jag får helt enkelt ta mig en närmare titt på några av dem framöver och det tycker jag även du ska göra!, , , , , ,

No comments yet.

Kommentera